Представники кафедри Електричних станцій та систем ВНТУ 10 грудня 2020 р прийняли активну участь у відеоконференції разом з колегами з «Українські технологічні продукти».
Дана відеоконференція була проведена для компаній, що займаються виробництвом «сонячної» енергії в зв'язку із запуском процедури відшкодування гарантованому покупцю частки вартості врегулювання небалансів електричної енергії з 1 січня 2021року для всіх виробників ВДЕ.
Було обговорено ряд актуальних питань щодо:
1. Нормативно-правового регулювання та процедури відшкодування гарантованому покупцю.
2. Прогнозування відпуску електричної енергії сонячними електростанціями програмним засобом власної розробки Smart Solar.
3. Координування дій постачальника послуг з прогнозування та замовника з метою мінімізації платежів на відшкодування.
В роботі відеоконференції прийняло участь понад 150 зацікавлених представників ФЕС. Відбулося двостороннє обговорення проблеми участі ФЕС у балансуванні режимів ЕЕС. Можна стверджувати про актуальність проблеми та зацікавленість виробників електроенергії у вирішенні задач, які ставлять нові умови роботи в енергоринку.
Кафедра ЕСС більше 10 років займається питаннями розбудови ВДЕ в електричних мережах: по вибору місця встановлення ВДЕ, розрахунку режимів, впливу та оптимізації ВДЕ на електричні мережі, а також, на сьогодні, має розробки щодо погодинного прогнозування вироблення електричної енергії з ФЕС на наступну добу.
Для роботи з даними проектами залучаються як наукові працівники кафедри ЕСС, так і колеги провідних українських та іноземних компаній, студенти й аспіранти.

Детальніше за посиланням: https://youtu.be/qiDJ-BUSlzQ



 

опублік. Малогулко Юлія Володимирівна