На факультеті електроенергетики та електромеханіки ВНТУ відбулась зустріч генерального директора АТ «Вінницяобленерго» Юрія КАСИЧА, директора з персоналу  Раїсою КОЗАЧЕНОКО з в.о. декана ФЕЕЕМ Вірою ТЕПТЕЮ, зав. кафедрою ЕСС Вячеславом КОМАРОМ  та іншими представниками кафедри. В рамках зустрічі  обговорювалась актуальна тема залучення студентів та випускників до роботи в компанії. Директори висловили зацікавленість у співпраці з університетом для забезпечення кадрових потреб підприємства. Було запропоновано ряд ініціатив щодо стажування, проведення виробничих та переддипломних практик студентів,  організації екскурсій, майстер-класів та лекцій від фахівців компанії.
 Також  було обговорено можливості покращення підготовки студентів з урахуванням потреб сучасного електроенергетичного сектору. Зустріч завершилась узгодженням плану подальших кроків і співпраці між АТ «Вінницяобленерго» та ФЕЕЕМ. Обидві сторони висловили впевненість у плідному співробітництві адже основним роботодавцем в регіоні для студентів енергетиків є саме рідне обленерго.
 Колеги підкреслили важливість активної участі молодих спеціалістів у розвитку енергетичної галузі регіону. Також було обговорено можливості спільного проведення наукових досліджень та інженерних проектів між компанією та університетом. Обговорювалися також питання щодо стажування випускників, та підтримки молодих спеціалістів у пошуку перспективних кар'єрних можливостей у сфері електроенергетики.
На сьогодні між АТ «Вінницяобленерго» та ВНТУ діють договори про співробітництво та дуальну освіти.
Ми спільно працюємо заради розвитку енергетичної галузі нашої України, яка на сьогодні переживає важкі часи, внаслідок терористичних дій рф.
 

опублік. Лесько Владислав Олександрович