НАУКОВІ ДОСЛІДЖЕННЯ ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ШВИДКОЇ ВІДБУДОВИ ЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ ВНАСЛІДОК ТЕРОРИСТИЧНИХ АТАК рф.

З таким гаслом пройшли засідання секції електричних станцій та систем під час проведення LIII Всеукраїнської науково-технічної конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету.
На пленарному засіданні виступила доцентка кафедри ЕСС –  Ірина ГУНЬКО. В своїй доповіді на тему: «Гарантійне походження електроенергії в локальній електроенергетичній системі з відновлюваними джерелами енергії», звернула увагу на проблеми забезпеченням гарантованого електропостачання в локальній електроенергетичній системі з відновлюваними джерелами енергії та на шляхи їх усунення.
В засіданнях секції електричних станцій і систем прийняли участь  професорсько-викладацький склад кафедри ЕСС, майбутні бакалаври, магістри, аспіранти  та докторанти, а також запрошені учасники.
Виступив доцент Мілан Белік з Університету Західної Богемії, який ознайомив присутніх з сучасними методами та програмними засобами проектування фотовольтаічних електростанцій в Європі.
В доповідях учасників конференції на секції електричних станцій і систем приділена увага вдосконаленню методів та засобів підвищення ефективності експлуатації ФЕС, впровадженню нових технологій на атомних станціях, методам діагностування високовольтного обладнання електроенергетичних систем, використанню засобів автоматизації охолодження силових трансформаторів. Запропоновані доповідачами рішення можуть бути використані під час ремонтів та відновлення зруйнованої критичної інфраструктури України.
 

опублік. Лесько Владислав Олександрович