Співпраця НЕК «Укренерго» з Вінницьким національним технічним університетом.
НЕК «Укренерго», як роботодавець, активно налагоджує співпрацю з вищими навчальними закладами з усіх куточків України.
Прикладом тому є зустріч HR дирекції Компанії під керівництвом Людмили Єропкіної з ректором Вінницького національного технічного університету професором Віктором Біліченко та його викладачами: завідувачем кафедри електричних станцій і  систем професором Вячеславом Комаром, доцентом Владиславом Лесько, деканом ФЕЕЕМ Михайлом Розводюком, проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародного співробітництва та молодіжної політики Юрієм Бурєнніковим.
Метою зустрічі були студентські програми, зокрема програми стажування Energy Hub, які проходять в Укренерго, організація та проведення семінарів, тренінгів, екскурсій спеціалістами Компанії для студентів, їх практична підготовка та  можливості дуальної освіти.
Ростислав Михайлюк - директор Вінницького РЦОМ зазначив, що енергетиків сьогодні не вистачає, є певний кадровий голод. Тому така співпраця з університетами, зі студентами зокрема, має мотивувати майбутніх енергетиків не просто йти за дипломом, а йти за фахом, і в подальшому працевлаштовуватись на енергетичні об’єкти. Спілкуючись на іспитах зі студентами, як  голова державної екзаменаційної комісії у ВНТУ, постійно наголошує на важливості професії енергетика. Звичайно, у мирний час ми активно залучали студентів кафедри електричних станцій і систем та проводили дні відкритих дверей на наших підстанціях, а також диспетчерському пункті, знайомили з роботою енергетиків та мотивували йти працювати в Компанію.
Анастасія Скубіліна - Менеджер з розвитку бренда роботодавця, наголосила, що в надскладні воєнні часи важливо продовжувати підтримувати молодь надаючи можливості для професійного та кар'єрного розвитку. Ми розширюємо співпрацю з вищими навчальними закладами у напрямах практичної підготовки, програми стажування Energy Hub, дуальної освіти та інших освітніх заходів які сприяють підвищенню кваліфікації та працевлаштуванню студентів.  Цей великий портфель проектів для студентів та нещодавніх випускників ми маємо завдяки високому професіоналізму колег, їх відкритості та бажанню ділитись досвідом.
До речі, 337 працівників Укренерго є випускниками Вінницького національного технічного університету!
Обоє сторін налаштовані на плідну співпрацю, бо у всіх є розуміння наскільки важливо в сьогоднішніх умовах бути гнучкими та зробити усе можливе для успішного розвитку енергетики і країни в цілому.
По закінченню зустрічі наші колеги ознайомились з центру ветеранського розвитку за програмою «Помічник ветерана», який створений на базі ВНТУ, що дає можливість працевлаштувати демобілізованих військових у мирній професії. Це зовсім новий проєкт, але завдяки ньому 16 мешканців Вінниці, які навчалися на помічника ветерана, будуть працевлаштовані в місцевих громадах.
Такий проєкт наразі на обговоренні і планується до впровадження і в Укренерго.






 

опублік. Лесько Владислав Олександрович