Представники кафедри «Електричних станцій та систем» проф. Вячеслав КОМАР, проф. Петро ЛЕЖНЮК, доц. Владислав ЛЕСЬКО з робочим візитом відвідали Дністровську ГАЕС з метою посилення співпраці над спільними проектами та підвищення рівня підготовки молодих фахівців, а також можливості залучення науковців у вирішенні практичних задач, які на сьогодні є в гідроенергетиці. Окремо йшлося про  підтримку у відкритті та забезпечення нової спеціальності 145 – Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика.
За результатом зустрічі за підтримки ректора ВНТУ проф. Віктора БІЛІЧЕНКО, директора Філії «Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС» ПрАТ «Укренерго» Василя СУБОТИ  та головного інженера філії «Дирекції з будівництва Дністровської ГАЕС» Анатолія ЖУКА було підписано Договір про співпрацю між ВНТУ і Дністровською ГАЕС.
Під час зустрічі було акцентована увага на потребу в кадрах на Дністровській ГАЕС та ГЕС, які продовжують свою роботи та відбудову після ракетних атак з боку рф, що завдало величезну шкоду енергетичній структурі.
В ході спілкування зазначалось на зростання попиту з використання відновлюваних джерел енергії, включаючи гідроенергетику, на те, які вигоди принесе відкриття такої спеціальності для регіону та країни в цілому.
Обговорювалось те, які можливості надасть спеціальність 145- Відновлювані джерела енергії та гідроенергетика для майбутніх студентів та їхніх кар'єрних перспектив, про зростання попиту на фахівців у сфері відновлюваної енергетики та гідроенергетики.
Василь СУБОТА наголосив, що Дністровська ГАЕС буде сприяти у практичній підготовці студентів під час навчання та проведення всіх видів практик. Для цього є відповідна  інфраструктура та обладнання, які допоможуть студентам закріпити теоретичні знання практичними навичками.




 

опублік. Лесько Владислав Олександрович