Викладачі кафедри Електричних станцій та систем успішно завершили міжнародне стажування за програмою Інституту відновлюваної енергетики НАН (Україна), University of West Bohemia (Чеська Республіка) та Wechange eG (Німеччина) «Проєктування PV станцій із використанням професійного програмного забезпечення» з 04.07.22 по 25.11.22.
Онлайн-стажування організовано ГО "Агенція сталого розвитку "СИНЕРГІЯ" в рамках українсько-німецького проєкту Repower Green Ukraine “Energy Transition 2022”, що реалізується кооперативом WECHANGE (Німеччина) у співпраці з ГО "Екоклуб" за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини.
Метою онлайн-стажування було - підвищити та розширити практичні навики цільової аудиторії та мотивувати щодо використання сталих (екологічно та енергетично збалансованих та соціально відповідальних) енергетичних рішень у проєктуванні енергетичної інфраструктури для забезпечення тепловою та електричною енергією об’єктів малих архітектурних форм під власне споживання (Off-Grid технології) для ВПО (внутрішньо переміщених осіб).

Програма онлайн-курсу складалася з 5 модулів, а саме:

1 модуль.  Міжнародний досвід викоритсання ВДЕ (відновлювальних джерел енергії). Адаптація готових рішень тепло- та електропостачання шелтерів для ВПО до умов України;
2 модуль.  Програмне забезпечення для проєктування електропостачання шелтерів для ВПО з використанням сонячної енергії;
3 модуль.  Особливості роботи систем електропостачання в автономному режимі та паралельно з централізованою системою;
4 модуль.  Використання ВДЕ для енергозабезпечення шелтерів для тимчасово переміщених осіб;
5 модуль.  Системи зберігання та накопичення енергії для електрифікації поза мережевих об’єктів. Законодавче та регуляторне поле.

Експертами та викладачами онлайн-курсу були:

Milan Belik – PhD, Faculty of Electrical engineering, power engineering and ecology at the University of West Bohemia;
Вячеслав Комар – завідувач кафедри Електричних станцій та систем, доктор технічних наук, професор;
Олена Рубаненко - доктор технічних наук, професор кафедри Електричних станцій та систем;
Олексій Кармазін - кандидат технічних наук, провідний науковий співробітник Інституту Відновлюваної Енергетики НАН України;
Сергій Кравчук – кандидат технічних наук, директор ТОВ «НЕСС Енерджі».
 

опублік. Лесько Владислав Олександрович