На кафедрі Електричних станцій та систем успішно пройшли захист магістерських кваліфікаційних робіт, за освітньою програмою – «Електричні станції», спеціальність 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
Хочеться відзначити актуальність тем магістерських кваліфікаційних робіт.
Роботи були присвячені актуальним проблемам сьогодення, які виникли в енергетичній галузі України в період бойових дій. Також, в магістерських кваліфікаційних роботах висвітлено основні проблеми енергетики Європи та світу. Зокрема, йшлось про розвиток атомної енергетики, водневих технологій, покращення роботи ЕЕС за допомогою встановлення сучасного релейного захисту.
Було відображено міжнародні проєкти, в яких беруть участь представники кафедри ЕСС. Робота Погребняка Андрія на тему: «ПРОЄКТУВАННЯ ФОТОЕЛЕКТРИЧНИХ СТАНЦІЙ ДЛЯ ЕЛЕКТРОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ШЕЛТЕРІВ З ВИКОРИСТАННЯМ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ PVSOLPREMIUM», науковий керівник якої д.т.н., професор Олена  Рубаненко, на сьогодні має перспективи впровадження в Україні за підтримки іноземних інвесторів, фондів та організацій.
Голова комісії відзначив високий рівень підготовки студентів  та якість магістерських робіт.
Кафедра ЕСС працює на забезпечення енергетичної галузі України висококваліфікованими фахівцями.


 

опублік. Лесько Владислав Олександрович