Кафедра Електричних станцій та систем прийняла активну участь в ХVІ Міжнародній науково-технічній конференції КОНТРОЛЬ І УПРАВЛІННЯ В СКЛАДНИХ СИСТЕМАХ (КУСС-2022) у листопаді 2022 року, що проводилась на базі кафедри КСУ ВНТУ.
Напрямок: Контроль та керування в енергетиці, проходив під головуванням професора каф. ЕСС Петра ЛЕЖНЮКА. Було подано близько  25 доповідей. Більшість з яких була заслухана та обговорена.
Конференція проходила у ВНТУ у дистанційному режимі. До складу Оргкомітету конференції входили:
Голова - В. Дубовой (ВНТУ, професор кафедри КСУ) і члени: В. Севастьянов (декан ФІІТА), О. Бісікало (зав. каф. АІІТ), В. Ковтун (зав. каф. КСУ), М. Юхимчук (доцент каф. КСУ).
Також активну участь у керівництві секціями брали професори Р. Квєтний (професор каф. АІІТ), П. Лежнюк (професор каф. ЕСС), Т. Боровська (професор каф. КСУ).
Метою конференції було обговорення питань контролю і управління технічними, екологічними, виробничими, медико-біологічними та іншими складними системами для пошуку спільних підходів, обміну ідеями, визначення тенденцій розвитку даної галузі науки, встановлення плідних контактів, заохочення талановитої молоді до наукового пошуку. Особливу увагу в ході конференції передбачається приділити застосуванню математичного моделювання, оптимізації, штучного інтелекту та інших підходів технічних наук до розв'язання проблем в екології, ресурсо- та енергозбереженні, менеджменті, медицині тощо.
Відкриття конференції відбулося 15 листопада 2022 року. Учасників конференції привітав Ректор ВНТУ Віктор Біліченко.
Робота конференції відбувалася по напрямках:
· Теоретичні основи контролю та управління;
· Перспективні методи, програмні і технічні засоби систем контролю і управління;
· Контроль та управління в окремих галузях;
· Контроль та керування в енергетиці;
· Інтелектуальні технології в системах управління.
У програму конференції було відібрано 94 доповіді з України та закордону. Нажаль, через проблеми із електропостачанням і зв’язком у багатьох містах України, зумовлені агресією російської держави, вдалося заслухати тільки 60 доповідей.
По результатах конференції крім опублікованих на сайті конференції тез доповідей планується нове електронне повнотекстове видання “Proceedings of VNTU”, наразі ведеться збір матеріалів. Також усі учасники конференції, яким вдалося взяти у ній безпосередню участь, отримали сертифікати.
Велика подяка організаторам та учасникам конференції.
Все буде Україна!
За матеріалами:
https://www.facebook.com/groups/ITVNTU/permalink/1820120228380814/
 

опублік. Лесько Владислав Олександрович