11 грудня о 18.00 за сприянням лекторію Наукові зустрічі / Scientific meetings / Scientia Conventibus було проведено другу онлайн-зустріч з доктором технічних наук Ігорем Піоро, щодо сучасного стану ядерної енергетики в світі. Лекція, також, була присвячена останнім тенденціям розвитку галузі та важливості цього джерела енергії з низьким рівнем викидів вуглецю для енергетики майбутнього.
У заході взяли участь доценти кафедри ЕЛЕКТРИЧНИХ СТАНЦІЙ ТА СИСТЕМ ВНТУ, члени ВП ГО «УкрЯт» Нетребський Володимир, Тептя Віра, Рубаненко Олена, Лесько Владислав.
 
  • Ігор Піоро - всесвітньо визнаний вчений у галузі ядерної інженерії, професор факультету енергетичних систем і ядерної науки Технологічного інституту Університету Онтаріо (Канада), дійсний член Американського товариства інженерів-механіків, Американського ядерного товариства, Канадського товариства інженерів-механіків, засновник та головний редактор журналу ядерної інженерії та радіаційної науки ASME (J. NERS)
У зв’язку з проблемами зміни клімату, що виникають у поєднанні зі збільшенням глобального попиту на енергію, врешті-решт світу необхідно перейти до джерел електроенергії з низьким рівнем викидів вуглецю — невідновлюваних джерел, таких як ядерна енергетика, і відновлюваних джерел, таких як гідро, вітрова, геотермальна, сонячна, і припливні. Єдиним джерелом є атомна енергія, яка є надійною, зосередженою і може мати велику встановлену потужність і працювати з високими коефіцієнтами потужності. На зустрічі було представлено поточний стан розгортання ядерної енергетики та розвитку малих модульних реакторів (ММР) у світі


 

опублік. Лесько Владислав Олександрович