ПРОФЕСОР ПЕТРО ЛЕЖНЮК Петро Лежнюк
ТА ДОЦЕНТИ ОЛЕНА РУБАНЕНКО Lena Rubanenko І ВЛАДИСЛАВ ЛЕСЬКО Vladislav Lesko
СЬОГОДНІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ
«АТОМНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ КРАЇНИ»
#ВНТУ #VNTU #ElectricalEngineer #ЕНЕРГОАТОМ #УЯТ
Сьогодні триває масштабний форум у столичному КВЦ «Парковий». Організували конференцію державне підприємство НАЕК «Енергоатом» та громадська організація «Українське ядерне товариство» з нагоди 25-річчя компанії.
На форумі обговорюються перспективи й можливості атомної енергетики, основні тренди розвитку ядерної науки і технологій.
Проведуть 4 панельні дискусії, під час яких будуть розглянуті питання розбудови нових атомних потужностей на основі передових світових технологій. І також обговорюють роль атомної енергетики у досягненні основних цілей декарбонізації і наскільки галузь важлива для енергетичної незалежності України і стабільного зростання української економіки.
У роботі конференції беруть участь представники державної влади, топ-менеджмент підприємств ядерної галузі країни, ключові міжнародні партнери НАЕК «Енергоатом», а також експерти галузі, міські голови супутників АЕС, фахівці з атомної енергетики, громадські та профспілкові лідери.
Під час конференції відбудеться підписання угод між НАЕК «Енергоатом» та компанією Westsnghouse electric щодо початку реалізації пілотного проекта будівництва двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС.
У високому фаховому дійстві бере участь міністр енергетики України Герман Галущенко.
А також
Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель ГРОССІ,
Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна КВІН,
Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні п. Етьєн де ПОНСЕН
заступник Посла Великої Британії в Україні Ніколас ГАРРОКС,
виконавчий директор ВАО АЕС Інгемар ЕНГКВИСТ etc.
Модерує конференцію журналіст Андрій КУЛИКОВ.



опублік. Лесько Владислав Олександрович