НАУКОВЦІ І ФАХІВЦІ-ЕНЕРГЕТИКИ З  УКРАЇНИ, ЧЕХІЇ, ПОЛЬЩІ, РЯДУ ІНШИХ КРАЇН, А ТАКОЖ З УСІЄЇ УКРАЇНИ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У V МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ ОКЕУ-2021, ЩО ПРИУРОЧУВАЛАСЬ ПІВВІКОВОМУ ЮВІЛЕЮ КАФЕДРИ ЕЛЕКТРИЧНИХ СТАНЦІЙ ТА СИСТЕМ Кафедра електричних станцій та систем. ФЕЕЕМ. ВНТУ
#ВНТУ #VNTU #ОКЕУ2021 #ElectricalEngineer #ElectronicsEngineer
Масштабне наукове зібрання, яке відбулося 19-20 жовтня, провели у змішаному форматі — і онлайн, і офлайн.
Відкрив конференцію вітальним словом перший проректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко.
Він відзначив заслуги в становленні кафедри електричних станцій та систем донедавна її завідувача, доктора технічних наук, професора Петра Лежнюка Петро Лежнюк — знаного українського науковця, заслуженого діяча науки і техніки України, академіка Академії наук вищої освіти України, дійсного члена Всесвітньої асоціації інженерів-електриків і електронників (Institute of Electrical and Electronics Engineers).
Петро Дем’янович очолював кафедру електричних станцій та систем чверть століття — 25 років!
Створив наукову школу, де під його керівництвом підготовлено понад 30 кандидатів технічних наук, цілу низку докторів технічних наук.
Нині кафедру ЕСС очолює її вихованець — учень професора Петра Лежнюка, доктор технічних наук, професор В’ячеслав Комар.
На пленарному засіданні заслухали доповідь також випускниці кафедри ЕСС, а нині доцента цієї кафери Олени Рубаненко, яка нещодавно захистила докторську дисертацію «Підвищення енергоефективності відновлюваних джерел енергії в балансі електроенергетичних систем» в Інституті відновлюваної енергетики НАН України.
Виголосив доповідь «Розвиток теорії побудови систем діагностування обертових електричних машин» на пленарному засіданні також випускник факультету електроенергетики та електромеханіки ВНТУ Факультет електроенергетики та електромеханіки ВНТУ, кандидат технічних наук, доцент ВНАУ Валерій Граняк Valerii Hraniak.
З інтересом заслухали присутні виступ Ph.D. Belik Milan University of West Bohemia. З Університетом західної Богемії у Пльзені у факультету ЕЕЕМ ВНТУ має давнє і плідне співробітництво.
У секційних засіданнях, котрих було три:
методи і засоби оптимального керування електроустановками,
електричні мережі з відновлюваними джерелами енергії,
електромеханічні системи, електротехнічні комплекси та керування ними —
активну участь взяли колеги з Харкова, Києва, Львова, Луцька, які зумисне приїхали до Вінниці для участі у науковому форумі. А також науковці і фахівці з багатьох інших міст держави доєднувались до конференції онлайн.
Під час конференції обговорили низку актуальних питань з оптимізації роботи електричних систем та мереж, а також роботи відновлювальних джерел енергії в складі об'єднананої енергосистеми України, основні проблеми і задачі в керуванні електромеханічними комплексами та керування ними.
Науковці та представники енергетичних підприємств мали обопільну користь — активно спілкувалися і обмінювалися досвідом.
Загалом участь в конференції взяло понад 100 науковців та представників енергетичних підприємств.
Масштабний ювілейний захід відбувався під егідою Міністерства освіти і науки України і НЕК «Укренерго».
See more Міжнародна науково-технічна конференція Оптимальне керування електроустановками (ОКЕУ-2021) http://photo.vntu.edu.ua/album/491
Read more http://impuls.vntu.edu.ua/index.php?option=com_content...

опублік. Лесько Владислав Олександрович