Кафедра «Електричних станцій та систем»  ВНТУ прийняла участь як співорганізатор, модератор  та доповідач в науково-практичній конференції «Проблеми якості електроенергії, наукове та виробниче бачення вирішення питання, нормативна база, виклики сучасності», проведеною та організованою Науково-технічною спілкою енергетиків та електротехніків України 6-9 липня 2021 р. в с.м.т. Славське.
В ході конференції  було  обговорено проблеми якості електроенергії, модернізації електромережі та шляхи їх вирішення, введення в експлуатацію ВДЕ та економічність їх експлуатації, а також, нормативні документи.
У конференції прийняли участь фахівців служб з якості електроенергії обленерго, енергозбутових організацій областей, електростанцій, а також енергетиків та електриків промислових підприємств, залізниці, нафтогазового комплексу, а також,  спеціалісти ПрАТ «НЕК «Укренерго», ПрАТ «Укргідроенерго», науковці кафедри ЕСС Вінницького НТУ, НУ «Львівська політехніка», представники обленерго та інші.
В ході конференції було відзначено актуальність задач та проблем,  що  сьогодні має енергетична галузь України, які  вирішуються науковцями та аспірантами кафедри ЕСС.
Кафедрою ЕСС було представлено три доповіді відповідно до науково-прикладних задач та тем, якими займається наукова школа проф. Лежнюка П. Д. та проф. Комара В. О.
1. Аналіз результатів вимірювання якості електричної енергії в розподільних мережах з фотоелектричними станціями
2. АСКОЕ як засіб забезпечення заданої точності прогнозу виробітку електроенергії фотоелектричними станціями
3. Вплив відновлювальних джерел енергії на якість електричної енергії в розподільних електричних мережах.
Детально про кафедру ЕСС ВНТУ  та умови вступу можна дізнатися тут:
https://fb.watch/v/37lCVbzgT/






опублік. Лесько Владислав Олександрович