10 березня 2021 року відбулось засідання Правління УКРАЇНСЬКОГО ЯДЕРНОГО ТОВАРИСТВА ("УкрЯТ").
Відповідно до порядку денного, основним питанням було створення відокремленого підрозділу ГО "УкрЯТ" на базі кафедри електричних станцій та систем (ЕСС), Вінницького національного технічного університету.
Кафедра ЕСС понад 40 років готує інженерів-електриків для атомних станцій не лише України, а й світу. ВНТУ входить в 5 найкращих технічних ВНЗ України, які мають право готувати фахівців для НАЕК "Енергоатом", а кафедра електричних станцій та систем визнана провідною у підготовці саме інженерів-електриків.
Студенти ВНТУ мають можливість укласти тристоронній договор з НАЕК "Енергоатом", що дає можливість, за умови гарного навчання, проходити практику та бути працевлаштованим в різних підрозділах НАЕК "Енергоатом" та на атомних електростанціях позачергово.
Крім того, такі студенти отримують додаткову стипендію у розмірі 1000 грн. на місяць для стимулювання гарного навчання.
Метою діяльності ГО "УкрЯТ" є об’єднання зусиль членів Товариства для поширення наукових знань, кооперації інтелектуальних і виробничих сил, комплексного вирішення актуальних завдань розвитку ядерної науки, техніки і технологій, що базуються на використанні ядерної енергії, формування об'єктивної громадської думки і довіри людей до мирного використання ядерної енергії, а також для захисту прав і свобод членів Товариства, задоволення та розвитку соціальних, творчих, наукових, професійних та інших інтересів суспільства.

В результаті голосування, одноголосно було прийнято рішення про створення відокремленого підрозділу "УкрЯТ" на базі кафедри електричних станцій та систем, Вінницького національного технічного університету (протокол №119), а також призначено головою відокремленого підрозділу доцента кафедри ЕСС Лесько Владислава, який разом з доцентом Нетребським Володимиром, презентували ВНТУ на засіданні Правління ГО "УкрЯТ". Заступником голови створеного відокремленого підрозділу став професор кафедри ЕСС - Рубаненко Олександр.
Вітаємо колектив кафедри з такою чудовою подією та бажаємо подальших успіхів!





 

опублік. Малогулко Юлія Володимирівна