Персональні стипендії кращим студентам від Енергоатома
Компанія «Енергоатом» традиційно призначила стипендії кращим студентам, які навчаються у закладах вищої освіти, що готують кадри для атомної енергетики. У списку стипендіатів студенти Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (НТУУ «КПІ»), Одеського національного політехнічного університету (ОНПУ), Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) та Національного університету «Львівська політехніка» (НУ «ЛП»). Вони навчаються за спеціальностями «Атомна енергетика», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
Грошові виплати за період з 1 липня або з 1 вересня по 31 грудня 2020 року отримають 43 майбутні атомники – кращі з кращих серед тих, хто опановує професію в рамках тристоронніх договорів «освітній заклад - студент - АЕС», що дають право на праце-влаштування до відокремлених підрозділів.
Четверо з них навчаються на кафедрі електричних станцій та систем ВНТУ за тристоронніми угодами з Южно-Українською АЕС:
- Галузінський Олександр Ярославович (ВНТУ, кафедра ЕСС);
- Райкіс Юрій Романович (ВНТУ, кафедра ЕСС);
- Затхей Максим Вікторович (ВНТУ, кафедра ЕСС);
- Мельничук Дмитро Олександрович (ВНТУ, кафедра ЕСС);
Персональні щомісячні стипендії в розмірі 1000 грн призначено відповідно до «Положення про персональну стипендію ДП «НАЕК «Енергоатом», спільних рішень працедавця та профспілкового комітету і на підставі подань вчених рад закладів вищої освіти.
З метою поглиблення взаємодії Компанії з профільними закладами вищої освіти, удосконалення системи соціальної підтримки та стимулювання науково-викладацького складу, підвищення іміджу Компанії, Енергоатомом призначено премію викладачам закладів вищої освіти, з якими Компанія співпрацює з питань підготовки фахівців для атомної енергетики протягом багатьох років: Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Одеського національного політехнічного університету Національного університету «Львівська Політехніка» та Вінницького національного технічного університету.
«Ми вітаємо наших стипендіатів, щиро бажаємо їм подальших успіхів у навчанні і з нетерпінням чекаємо на них на нашому підприємстві, - наголошує провідний інженер відділу кадрової політики управління кадрів ВП ЮУАЕС Алла Мосяєва.- Стати членами нашого колективу вони зможуть за умови виконання вимог тристоронньої угоди - гарне навчання та дотримання навчальної дисципліни гарантуватимуть їм перше робоче місце на Южно-Українському енергокомплексі».

опублік. Лесько Владислав Олександрович