Закінчився захист магістерських кваліфікаційних робіт на кафедрі АІІТ

Закінчився захист магістерських кваліфікаційних робіт на кафедрі АІІТ зі спеціальностей 151 - «Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», освітня програма «Інтелектуальні комп’ютерні системи» та 126 – «Інформаційні системи та технології», освітня програма "Інформаційні технології аналізу даних та зображень".

У такі моменти серце переповнюють почуття радості та жалю. Радієш, що завершився фінальний етап навчання магістрів, що всі вони пройшли шлях від студента 1-го курсу до кваліфікованого спеціаліста. Радієш, що в ці нелегкі часи для країни, коли рівень безробіття зростає, більшість з них уже працює в сфері ІТ. Радієш, що їхні магістерські роботи це не пуста трата паперу, а реальні проекти, які замовникам та користувачам приносять користь, а їхнім авторам фінансову винагороду.

Так
комплексна магістерська робота Ярослави Марущак та Юлії Дрожнікової «Мобільний додаток з  Indoor-навігацією та навігацією з використанням доповненої реальності всередині торгових центрів» підготовлена під керівництвом доцента Коцюбинського В.Ю. - є реальним проектом на замовлення ізраїльської фірми TRANSFOTECH, у виконанні якого дівчата приймали активну участь.



Цікаві роботи Сергія Загоруйка «Клієнт-серверна система “Віртуальний консультант” для подорожуючих за кордон» і  Ярослава Мовчана «Система прийняття рішень щодо підбору віртуальної машини на основі моніторингу інтернет-сервісів» (керівник к.т.н., доц. Коцюбинський  В.Ю.) доведено до готових програмних продуктів, які успішно впроваджуються на філіях кафедри АІІТ на провідних ІТ підприємствах міста.
Була представлена магістерська робота Олександра Новікова «Розробка геопорталу для публікації тематичних продуктів обробки даних дистанційного зондування Землі з використанням
ARCGIS» написана під керівництвом доцента Кулика Я.А., яка створена для українського космічного центру ЦПОСІ та КНП. Результати цієї роботи використовуються для моніторингу та прогнозування погоди в реальному часі із супутників.



І це далеко не весь список магістерських робіт з реальними проектами, адже усі роботи мають результати впровадження на фірмах та підприємствах. Радієш, що разом з нашими магістрантами професійно зростають і їхні керівники.

Так магістрант Павло Вуйко бажає продовжити навчання в аспірантурі ВНТУ під керівництвом к.т.н., доц. Паламарчука Є. А. Для Євгена Анатолійовича – це буде перший досвід керівництва аспірантами.
В цьому навчальному році я вперше отримала можливість керівництва магістерськими роботами і дуже цим задоволена. Але й в водночас на душі сумно. Сумно, що більше не побачиш за партами кращих студентів кафедри АІІТ, адже за результатами захистів більшість студентів отримали відмінні оцінки, по 126 спеціальністі екзаменаційна комісія ухвалила рішення видати диплом з відзнакою чотирьом студентам, а по 151 спеціальності -  п’ятьом.




   

 

 

опублік. Барабан Марія Володимирівна