Студентка кафедри АІІТ Марія Форкалюк успішла пройшла стажування за програмою Erasmus+ у Австрії


Два літніх місяці провела студентка 3-го курсу спеціальності 174 - Автоматизація,  компютерно-інтегровані технології та робототехніка Марія Форкалюк фактично у столиці Австрії неймовірному Відні. Практичне стажування за програмою Erasmus+ було організовано в університеті безперервної освіти Кремс у місті Вінер-Нойштадт, де Марія працювала на реальному проєкті в професійній команді. Проєкт було спрямовано на моделювання зарядних станцій для електромобілів, щоб з'ясувати, скільки часу в середньому доводиться чекати на зарядку водіям залежно від частоти прибуття та кількості доступних точок зарядки. 
Далі пряма мова:
"Робота виявилась надзвичайно цікавою, мені знадобились знання з вищої математики, комп’ютерної графіки та програмування. Також у нагоді став тайм-менеджмент, гнучкість та креативність. У кінці кожного тижня я брала участь у командних мітингах, де кожен розповідав про свої досянення, набуті навики, найближчі плани, пропонував ідеї для вдосконалення проєкту та реальні дедлайни для впровадження їх у життя.
Колектив, у якому я працювала, надзвичайно дружній та позитивний. Люди в команді були дуже відкритими та привітними, завжди готовими допомогти одне одному. Взаємна підтримка й співпраця були не просто пустими словами, а справжнім життєвим принципом, яким переймався кожен член команди.
Проживала я в найкращому місті у світі - Відні. Відразу після приїзду воно поглинуло мене своєю унікальною атмосферою, даруючи відчуття затишку та дому. Одна з головних переваг столиці – відмінна транспортна інфраструктура, що дозволяє швидко та зручно переміщатися містом. Велична архітектура зачарувала своєю красою та витонченістю, а численні неймовірні парки створили відмінні умови для відпочинку та релаксації.
Прогулянки Віднем завжди вносили щось нове в моє життя. Місто жило своїм ритмом, даруючи відчуття гармонії між старовинними вулицями та сучасними будівлями. Відень переповнений культурними подіями, мистецтвом і кулінарними відкриттями, що допомагало мені завжди залишатися на хвилі нових вражень. 
Я вдячна Вінницькому національному технічному університету та випусковій кафедрі АІІТ за унікальну можливість проходити практику за кордоном. Це був неперевершений досвід, який допоміг розширити мої знання та професійні навички."
Стажування на основі укладеної угоди між двома університетами за програмою Erasmus+ організовано за сприяння адміністрації ВНТУ та професора Олександра Грушка. Позитивні результати стажування студентки Форкалюк, відмічені австрійською стороною, дозволяють планувати наступні академічні обміни з університетом безперервної освіти Кремс.

опублік. Бісікало Олег Володимирович