12 квітня, у день наpодження факультету ІІТА

У цей день відбулася зустріч студентів першого курсу спеціальностей 151 -«Автоматизація та комп'ютерно-інтегровані технології», освітня програма «Інтелектуальні комп’ютерні системи управління» та 126 – «Інформаційні системи та технології», освітня програма "Інтелектуальні інформаційні системи" з викладачами кафедри АІІТ.
У зв’язку з введеним військовим станом ця традиційна зустріч відбулася онлайн в GoogleMeet. На зустрічі студенти мали можливість ознайомитися з історією кафедри, викладачами та науковими напрямками кафедри Автоматизації та Інтелектуальних Інформаційних Технологій.  



Завідувач кафедри професор Олег Бісікало представив викладачів кафедри АІІТ, яка довгий час вважається провідною кафедрою університету. Кожен з присутніх коротко розповів про предмети, які вони викладають і особливості навчання на кафедри. Частина викладачів кафедри поєднує викладання з практичною роботою, наприклад доцент кафедри АІІТ Володимир Коцюбинський є технічним директором однієї з провідних в Подільській комп'ютерній спільноті фірми НВП СПІЛЬНА СПРАВА ( www.sprava.net). На цій фірмі вже протягом двадцяти років успішно працює філія кафедри АІІТ, де проходять стажування студенти та викладачі кафедри. Такий підхід забезпечує можливість студентам з молодших курсів доєднатися до виконання комп’ютерних проєктів світового рівня,  що виконуються в компанії на базі самих передових технологій ІТ, отримуючи при цьому досвід практичної роботи. А на старших курсах в процесі навчання широко впроваджуються принципи дуальної освіти та надається можливість студентам поєднувати роботу та навчання.
Професор Роман Квєтний розповів студентам про історію кафедри, перспективи наукової кар’єри на кафедрі та можливості продовжити навчання у провідних університетах світу. Такі зв’язки постійно розвиваються на кафедрі і є ціла низка  випускників кафедри, що працюють у передових ІТ компаніях світу, зокрема Google, Microsoft, Siemens, інших компаніях у США, Англії, Ізраїлі, Німеччині тощо.
Студентам розповіли про організовану в  університеті за ініціативою кафедри Школу Стартапів Sikorsky Challenge (https://vntu.edu.ua/go/startup), де зараз проходить реєстрація на черговий п’ятий сезон навчання.
Були наведені приклади науково-технічних фірм, які розвинулись на базі результатів, напрацьованих в наукових підрозділу кафедри, очолюються і комплектуються випускниками кафедри:
  • одне з провідних в Україні підприємств в галузі розробки та впровадження комп'ютеризованих систем контролю та управління зернопереробними комплексами та телекомунікаційних систем фірма "ІННОВІНН" (керівник – колишній  професор кафедри, к.т.н. Ю.А. Скидан);
  • Вінницька Торгово-Промислова Палата (президент – випускник кафедри О. М. Дідик);
  • відомі в комп'ютерному світі розробники різноманітних інформаційних технологій та програмних продуктів фірми ONSEO, ДЕЛФІ, Плейтика (керівник – визнаний в світі ІТ спеціаліст, випускник кафедри к.т.н. О.Г. Усач);
  • довгі роки займає провідні позиції в Вінниці в галузі постачання, обслуговування та розробки комп'ютерної техніки підприємство "TEAM" (директор – випускник кафедри П.Л. Мельничук);
  • відомі міжнародні ІТ компанії IBEX (виконавчий директор – к.т.н., доц. кафедри АІІТ  О.Р. Бойко) та МІРАТЕХ (старший віце-президент – випускниця кафедри  к.т.н. О.Ю. Скидан) та інші.



Студенти мали чудову можливість поспілкуватися з викладачами та задати питання щодо навчання, системи JetIQ (оскільки основні розробники системи є викладачами кафедри АІІТ), стажування  та працевлаштування.
Також – уперше для першокурсників) – була проведена презентація фахових вибіркових дисциплін кафедри АІІТ.



 

опублік. Бісікало Олег Володимирович