Нову когорту магістрів підготовлено на кафедрі АІІТ


Наприкінці грудня 2021 року на кафедрі Автоматизації та інтелектуальних інформаційних технологій ВНТУ успішно відбулись онлайн-захисти магістерських кваліфікаційних робіт студентів спеціальностей 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», освітні програми «Інтелектуальні комп’ютерні системи» та «Інформаційні системи і Інтернет речей» (англомовна), а також 126 – «Інформаційні системи та технології», освітня програма «Інформаційні технології аналізу даних та зображень».

Широкий спектр кваліфікаційних робіт магістрантів кафедри охоплює актуальні аспекти проєктування / розроблення / дослідження сучасних інформаційних систем та комп’ютерно-інтегрованих технологій. Всі роботи підготовлено під керівництвом професорів і доцентів кафедри АІІТ у тісній співпраці зі спеціалістами-практиками в області комп’ютерних систем і програмного забезпечення. Частина робіт безпосередньо пов’язана з комерційними проектами на підприємствах, які успішно конкурують з іншими розробками на ІТ-ринку. Висока якість підготовки підтверджується результатами захисту – з тридцяти представлених робіт двадцять одну захищено на відмінно!
 
Мета роботи Півошенка Володимира з групи МАSTIS на тему «Intelligent decision support system in computer medical diagnostics based on deep machine learning methods» (виконана та захищена англійською мовою) полягає у розробці медичної системи підтримки прийняття рішень на основі згоркової нейромережі. Дана робота є ІТ-проектом відомого підприємства «Спільна справа», керівник – проф. Квєтний Р.Н.


Інша робота з групи МАSTIS на тему «Information and analytical web system of effective personal planning» (магістрант Смірнов Максим,  керівник – доц. Паламарчук Є.А.) також була виконана та захищена англійською мовою. У результаті роботи отримано просту та зручну веб-систему для керування людськими ресурсами.  
 
Робота Кулика Максима «Розробка Just-in-time компілятора шейдероподібної мови програмування» під керівництвом доц. Кулика Я.А. полягала у розробці програмної бібліотеки для компіляції із використанням нового підходу шейдероподібності та оптимізація даного процесу. Було розширене алгоритмічне аналітичне забезпечення для підтримки нової специфікації (токенізатор, рекурсивний парсер), багатопоточної компіляції та пропагації помилок. Унікальністю роботи є те, що процес JIT-компіляції із синтаксичним аналізом та перетворенням коду було зроблено самостійно, без використання існуючих засобів.  

Робота Щирова Олександра «Мобільна підсистема комунікацій в електронній системі управління університетом» під керівництвом доц. Паламарчука Є.А. полягала у розробці мобільного застосунку для викладачів, який взаємодіє з веб-порталом навчальної інформаційної системи JetIQ. Застосунок, який вже добре відомий викладачам та студентам ВНТУ – користувачам JetIQ, відображає повідомлення, розклад, робочий графік та доступний для скачування з PlayMarket.

Магістерську кваліфікаційну роботу Шолоти Владислави на тему «Метод підтримки прийняття рішень для медичної діагностики гістологічних зрізів» (керівник – проф. Бісікало О.В.) присвячено розробці медичної інформаційної системи на основі функції нечіткого логічного виведення, яка дозволяє покращити діагностику певного класу патологій. За темою дослідження, що стало розвитком бакалаврської роботи Владислави, опубліковані статті в міжнародних журналах, які входять в наукометричну базу SCOPUS.



З понеділка 10 січня магістри спеціальностей 151 та 126 зможуть отримати довгоочікувані, але цілком заслужені дипломи. Колектив кафедри АІІТ щиро бажає молодим спеціалістам плідної праці та подальших успіхів в їх професійній діяльності!

опублік. Бісікало Олег Володимирович