Кафедрі АІІТ 50 років!

18 червня 2021 року відбулося урочисте святкування ювілею кафедри АІІТ ВНТУ.
50 років тому доктор технічних наук, професор Віктор Тихонович Маліков заснував у Вінницькій філії Київського політехнічного інституту кафедру, широко відому саме за абревіатурою АІІТ.
  


 
Тільки раніше це відповідало назві (рос.) "Автоматики и информационно-измерительной техники", а тепер, з урахуванням акредитованих кафедрою спеціальностей та освітніх програм - "Автоматизації та інтелектуальних інформаційних технологій".
 
Зважаючи на обставини, урочистості проходили у два етапи, зокрема перша частина засідання кафедри була організована онлайн для того, щоб взяти участь у святкуванні мали можливість усі бажаючі.

Привітати колектив кафедри зі славетним ювілеєм зібралися не тільки її викладачі - як діючі, так і минулих років - вагомі заслуги кафедри відзначили керівники ВНТУ (ректор Біліченко В.В. та перший проректор Грабко В.В.), теплими спогадами поділилися дочка засновника І.В. Малікова, а також випускники АІІТ, які стали успішними та працюють на провідних посадах у високотехнологічних підприємствах практично по всьому світу (США, Канада, Англія, Ізраіль…).
 
      
 
Зі свого боку, колектив кафедри підготував змістовні та цікаві презентації про історію кафедри та її сьогодення, зокрема у гумористичному ракурсі, притаманному кафедрі АІІТ завжди.
 
   
Учасники онлайн-зустрічі були ознайомлені з рівнем сучасної матеріальної бази кафедри, здобутками її наукових шкіл, актуальною тематикою кваліфікаційних випускових робіт здобувачів освіти.

За ці роки на кафедрі підготовлено тисячі інженерів та науковців, захищено більше півсотні кандидатських та докторських дисертацій, видано сотні підручників, навчальних посібників, монографій.
Протягом цього часу кафедру очолювали В.Т. Маліков (з 1971 по 1988 рік), В.О. Поджаренко (з 1988 по 1992 рік), Р.Н. Квєтний (з 1992 по цей час).

Оскільки безпосереднє живе спілкування не можливо замінити нічим, урочистості було завершено у неформальній обстановці за святковим столом.
Разом зібралися представники всіх поколінь колективу кафедри, починаючи від співробітників з 1971 року, перших випускників, а нині провідних викладачів АІІТ, близьких до кафедри керівників знаних ІТ-підприємств, нинішньої викладацької "молоді" та аспірантів.
Під головуванням завідувача кафедри АІІТ Р.Н. Квєтного кожен з присутніх мав можливість поділитися особистими спогадами, акцентувати увагу на важливих та унікальних здобутках кафедри, висловити свої побажання.
 
  
 
Саме у цей час дуже яскраво відчувалася особлива атмосфера кафедри АІІТ, закладена професором Маліковим та дбайливо підтримана всім колективом протягом всіх 50 років.
Атмосфера сталих традицій академічної наукової школи, постійного творчого розвитку, взаємної поваги та підтримки у колективі, батьківської турботи про студентів, вміння пишатися своїми випускниками та радіти їхнім успіхам. АІІТ - 50!
 

Кафедра безумовно довела свою зрілість та впевнено дивиться у майбутнє!

опублік. Адміністратор