• Посада: професор.
  • Біографічні дані: Рік народження – 1949.
    Освіта та науковий ріст:
    1973 р. – Карагандинський політехнічний інститут, "Промислове та цивільне будівництво", інженер-будівельник;
    1980 р. – Ленінградський інженерно-будівельний інститут - кандидат технічних наук;
    1980-1986 рр. – Карагандинський металургійний інститут, зав. кафедрою Економіки, організації будівництва і будівельних матеріалів;
    1988 р. – доцент Вінницького політехнічного інституту;
    1994 р. – зав. кафедрою Економіки та управління будівництвом;
    1997 р. – доктор технічних наук, професор Вінницького державного технічного університету;
    2010 р. – зав. кафедрою Менеджменту будівництва та цивільної оборони.
    2016 р. - зав. кафедрою Інженерних систем в будівництві

    Сердюк В.Р. являється дійсним членом Академії будівництва України, головою спецради К.05.052.04, членом редколегії наукового журналу «Вісник ВПІ», науково-технічного збірника "Будівельні матеріали, вироби та санітарна техніка", всеукраїнського науково-технічного журналу "Будівельні матеріали і вироби"

    e-mail: modser@i.ua
  • Науковий напрямок: Коло наукових інтересів: аналіз сучасних економічних процесів в Україні; вирішення проблем охорони праці на виробництві та проблем екології; розробка нових будівельних матеріалів і ресурсозбереження.

    Кількість наукових та методичних праць близько 300, з них 10 посібників; 3 монографії; 42 авторських свідоцтва та патенти; статті.
  • Портфоліо: Перша наукова школа пов`язана з розробкою ресурсозберігаючих технологій та спеціальних бетонів, що дозволяє вирішувати найактуальніші питання в Україні – зменшення радіаційного фону в приміщеннях житлово-цивільного призначення завдяки використанню розроблених в лабораторії кафедри радіаційно-захисних бетонів, проведення організаційно-технологічних заходів по зменшенню радону-222 в повітрі приміщень. В науковій школі вирішуються питання пошуку ефективних технологій переробки фосфогіпсів, що дасть можливість зменшити відвали колишнього ВО «Хімпром» і покращити екологічну ситуацію в м. Вінниці та в Вінницькій області.

    Розроблено новий склад фософогіпсозольного в`яжучого, з використанням активних мінеральних добавок, підвищеної водостійкості. Важливе місце в наукових дослідженнях займає проблема розробки і дослідження металонасичених бетонів щільної структури для захисних екранів від іонізуючих випромінювань. В рамках наведених вище досліджень ведеться активна співпраця з Київським національним технічним університетом будівництва та архітектури, Українським науковим центром радіаційної медицини, Одеською державною академією будівництва та архітектури, Українським науково-дослідним та проектно-конструкторським інститутом будівельних матеріалів та виробів та з іншими.

    - Друга наукова школа – дослідження проблем ринку праці України. Особливе місце в наукових дослідженнях приділяється увага розробці механізму реалізації інноваційних методів професійного навчання економічно активного населення України. За рахунок активної позиції, Вінницький національний технічний університет з 1997 по сьогодні реалізовує концепцію Проекту Уряду України та Організації Об`єднаних Націй та Міжнародної Організації Праці «Впровадження гнучких програм професійного навчання безробітних» та є базовим навчальним закладом з розробки модульних навчальних пакетів, яких за роки реалізації Проекту розроблено в ВНТУ близько 12.
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 257
  • Контакти: Email : serdyukvr@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 957 раз., востаннє : 16.05.2024 10:15:51
  • Сайт : serdjuk.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::