Четверокурсниця кафедри АІІТ Марія Форкалюк вже вдруге стажувалася в Австрії

Ще два місяці провела студентка 4-го курсу спеціальності 174 - Автоматизація,  компютерно-інтегровані технології та робототехніка Марія Форкалюк у місті Вінер-Нойштадт, Австрія.

Протягом вже другої мобільності за програмою Erasmus+, організованої в університеті безперервної освіти Кремс, Марія продовжила роботу над проектом моделювання зарядних станцій для електромобілів. Мета її роботи на проекті полягала в оптимізації часу очікування на зарядку залежно від кількості машин та доступних станцій. З цим пов'язана і тема бакалаврської роботи, яку наразі готує Марія - застосування моделей масового обслуговування для оцінки різних сценаріїв та проведення стохастичного аналізу.

Далі пряма мова: "Під час цієї подорожі я вдосконалювала програмне забезпечення, розроблене під час моєї попередньої мобільності, зосередивши увагу на створенні динамічного графічного інтерфейсу користувача. Цей інтерфейс дозволив відображати результати симуляцій у вигляді різноманітних графіків, що значно покращило інтерпретацію отриманих даних та зробило результати доступнішими для кінцевих користувачів. Такий підхід допоміг легше аналізувати потенційні сценарії використання зарядних станцій.

Результати моїх досліджень були вперше опубліковані в матеріалах LIII Всеукраїнської науково-технічної конференції факультету інтелектуальних інформаційних технологій та автоматизації. Ця презентація отримала позитивні відгуки, що спонукало мене подати розширену версію статті до журналу “Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія”, яка наразі перебуває на стадії рецензування. Частина результатів моєї роботи також була представлена на III Науково-практичній конференції з міжнародною участю «Медико-технічна співпраця заради перемоги: актуальні завдання медичної, біологічної фізики та інформатики». Крім того, мене запросили виступити на семінарі відділу інтегрованих сенсорних систем, де я презентувала свої досягнення перед колегами з Вінер-Нойштадта та Кремса.

Я вдячна Вінницькому національному технічному університету та своїй випусковій кафедрі АІІТ за надану чудову можливість взяти участь у програмі Erasmus+. Велика подяка Міжнародному центру ВНТУ та Юрію Юрійовичу Бурєннікову за допомогу у підготовці та оформленні всіх необхідних документів. Також хочу висловити особливу подяку завідувачу кафедри Олегу Володимировичу Бісікало за його невтомну підтримку та цінні поради, які значно допомогли мені в реалізації проекту".

Бажаємо Марії Форкалюк успішного захисту бакалаврської дипломної роботи та подальших успіхів!

 

опублік. Бісікало Олег Володимирович