Науковці ФКСА відвідали чергову зустріч учасників ERASMUS+ MASTIS

Науковці ФКСА відвідали чергову зустріч учасників ERASMUS+ MASTIS
 

У Каунаському технологічному університеті (Kaunas University of Technology, KTU, K. Donelaičio g. 73, 44249, Kaunas, Lithuania), відбулася планова робоча зустріч учасників міжнародного освітнього проекту ERASMUS+ Capacity Building in the field of Higher Education «Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем» (MASTIS), 561592-EPP-1-2015-1- FR-EPPKA2-CBHE-JP.

Як відомо, цей проект, створений європейською спільнотою, спрямований на уніфікацію підходів у підготовці магістрів в галузі інформаційних систем, а також підвищення якості їх підготовки. Наш університет на цій зустрічі представляли викладачі факультету комп'ютерних систем і автоматики Сергій Довгалець і Євген Паламарчук.

 

У програмі заходу були заплановані та представлені доповіді про співпрацю із роботодавцями (керівниками компаній і HR-менеджменту) і аналіз результатів анкетування. Обговорювались методики співпраці і працевлаштування випускників. У доповідях учасників аналізувались компетенції, вміння і навички, які цікавлять роботодавців. Керівник проекту MASTIS професор Jean-Hugues Chauchat розповів про свій досвід щодо особливостей проведення інтерв’ю з роботодавцями.

Окремим блоком розглядались навчальні програми різних університетів. Учасники вели дискусії не тільки щодо кількості навчальних годин і спектру дисциплін, які пропонуються магістрантам, але й щодо методик їх викладання. Головний акцент – це максимум самостійної роботи і фокусування на дослідженнях.

Залучення до такого важливого питання як формування навчальних програм магістрів зі спеціальності «Інформаційні системи», яка є центральною у спектрі ІТ-спеціальностей, українських науковців однозначно підтверджує високий рівень підготовки наших випускників та зацікавленість колег із Євросоюзу до співпраці як на рівні науковців, так і на рівні студентів, аспірантів і фахівців з ІТ, підготовкою яких у ВНТУ займається і наш факультет.

Наступний етап цього проекту (WP5, Dissemination And Exploitation) відбудеться в м. Люлео (Швеція), де партнери проекту MASTIS на основі визначених критерії якості і навчальних програм будуть обговорювати проблеми з обміну знаннями, досвідом між зацікавленими сторонами (професорами, студентами, випускниками, організаціями роботодавців).


.

опублік. Ковтун Вячеслав Васильович