ФКСА формує команду для розвитку стартапів у ВНТУ

ФКСА формує команду для розвитку стартапів у ВНТУ
 

У «НТУУ «КПІ» відбулась партнерська зустріч учасників Інноваційної системи «Sikorsky Challenge», Transfotech Global Development Group, представництв дипломатичних установ, акредитованих в Україні, Фондів «Horizon Capital», WNISEF, Компанії Міратех, а також інших відомих бізнес-компаній

На зустріч було запрошено делегацію Вінницького національного технічного університету на чолі з ректором, доктором технічних наук, професором Володимиром Грабком. До складу делегації увійшли декан ФКСА проф. О.В. Бісікало, зав. каф. ІНВ доц. К.О. Коваль та доцент каф. АІВТ В.Ю. Коцюбинський.

Учасники зустрічі завітали до науково-технічної бібліотеки ім. Г. І. Денисенка, Центру культури і мистецтв НТУУ «КПІ», де проходять заходи Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge», ознайомилися з Алеєю видатних українських вчених, а також відвідали Державний політехнічний музей НТУУ «КПІ».

У Центрі інноваційного підприємництва з презентацією «Інноваційна екосистема «Sikorsky Challenge» виступив ректор НТУУ «КПІ» академік НАН України Михайло Згуровський. Червоною ниткою у доповіді звучала проблема термінової необхідності динамічного переходу української економіки до інноваційної моделі її розвитку, для чого було представлено значну низку вагомих аргументів щодо безперспективності подальшого розвитку сировинної моделі в Україні.

Наступну ґрунтовну та фахову промову у формі майстер-класу з питань створення та розвитку стартапів виголосив керуючий партнер проекту «Sikorsky Challenge», фахівець з ІТ-технологій, підприємець і досвідчений бізнес-тренер Ігор Пеєр.

Згодом присутні докладно обговорили можливості партнерської і грантової підтримки Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge» і проекту «Створення мережі стартап-шкіл у Києві та інших містах України». При обговоренні доповідей делегацією ВНТУ було висловлено низку оригінальних ідей та пропозицій. Голова делегації, ректор В.В. Грабко запевнив, що адміністрація Вінницького національного технічного університету докладе максимум зусиль, аби освоїти передовий досвід та запровадити найближчим часом у ВНТУ кращі практики розвитку стартапів в університетському середовищі. Для цього на факультеті КСА розпочато роботу по формуванню відповідної креативної команди, приєднуйтеся!


 

опублік. Ковтун Вячеслав Васильович