У Київі вперше відбудеться хакатон NASA SpaceApps Challenge

У Київі вперше відбудеться хакатон NASA SpaceApps Challenge

Україна приєдналася до глобального руху розробників рішень в сфері космічних досліджень. 23-24 квітня 2016 вперше в Києві пройде щорічний всесвітній 48-годинний хакатон NASA SpaceApps Challenge. На заході українці працюватимуть над реальними завданнями NASA, рішенням яких зараз займаються фахівці космічних агентств. Результатами праці учасників стануть працюючі прототипи.

Хакатон проводиться з ініціативи та за інформаційної підтримки відкритої програми Національного Агенства США з Аеронавтиці і дослідженню космічного простору NASA Incubator innovation programm. В Україні подія організована ентузіастами за підтримки спонсорів.До участі в заході запрошуються інженери, розробники, дизайнери, підприємці, фахівці з робототехніки, аналітики з обробки великих даних та інші фахівці і студенти.

Умови Хакатона не передбачають спеціальних вимог до учасників. Взяти участь можуть усі бажаючі. Більш того, можливо віртуально брати участь в будь-якому з обраних проектів.Проекти 2016 року охоплюють теми аеронавтики, космічної станції, подорожі на Марс, Планети Земля, Сонячної системи і далекого космічного простору, технологій. Завдання, над якими працюватимуть учасники, NASA публікує рівно за місяць до початку заходу, а саме 22 березня 2016 року. Розробники зможуть використовувати API для доступу до найрізноманітніших даними NASA.

Після завершення Хакатона результати роботи оцінить журі київського заходи, до складу якого входять вчені та відомі діячі космічної галузі України Леонід Каденюк, Клим Чюрюмов і Анатолій Відьмаченко, а також ментори з різних областей. Журі визначить три найкращі проекти. Два проекти будуть номіновані на міжнародний конкурс, в рамках якого протягом трьох тижнів глобальне журі за участю експертів NASA визначить переможців у спеціальних категоріях. Результати Хакатона - проекти і вихідні коди - будуть опубліковані NASA у відкритому доступі.2 квітня 2016 року відбудеться підготовчий тренувальний збір Хакатона Т-3 BootCamp. На заході вчені та відомі діячі космічної галузі України Леонід Каденюк, Клим Чурюмов і Анатолій Відьмаченко поділяться з учасниками досвідом своїх дослідженнях. А організатори обговорять з учасниками завдання, складуть список підготовчих робіт і допоможуть організувати команди.

NASA SpaceApps Challenge вперше відбувся в 2012 році. У 2015 році в Хакатони взяло участь майже 14 000 учасників з 133 міст планети: для вирішення завдань, підготовлених фахівцями NASA, учасники створили 950 проектів. У 2016 році про свою участь у всесвітньому подію заявили 180 міст з усього світу, в тому числі Київ і Кіровоград.

Організаційна інформація:Участь в заходах БЕЗКОШТОВНЕ.

Реєстрація на хакатон «NASA SpaceApps Challenge» 23-24 квітня 2016 роки вже відкрита.

Час початку: 9:30, 23 квітняМісце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0

Реєстрація на підготовчі збори «T-3 BootCamp» 2 квітня. Час: 9:30, 2 квітня

Місце: Київ, Ярославський провулок 1/3, Коворкінг HUB4.0

Сайт Хакатона http://spaceappskiev.wix.com/spaceapps

Сторінка в Facebook https://www.facebook.com/spaceappskiev/

Twitter @spaceappskiev

Хештеги #spaceapps, #spaceapps_kievNASA

Data Portal https://data.nasa.gov/


 

опублік. Ковтун Вячеслав Васильович