Абітурієнти! В ІнАЕКСУ відкрито напрям 6.040302 – «Інформатика»

Увага – новий напрям підготовки!

Науково-педагогічний потенціал ІнАЕКСУ заслуговує на ліцензію з підготовки фахівців за напрямом підготовки 6.040302 – «Інформатика», що належить до вперше охопленої освітньою діяльністю ВНТУ галузі знань 0403 – «Системні науки та кібернетика».

Позитивним результатом завершились тривалі творчі зусилля професорсько-викладацького колективу кафедри АІВТ – згідно рішення Акредитаційної комісії МОН України від 27 січня 2015 року, протокол № 114 до ліцензії на провадження освітньої діяльності Вінницького національного технічного університету буде додано новий напрям підготовки 6.040302 – «Інформатика». Завдяки цьому у ВНТУ вперше започатковується діяльність з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» для природничо-математичної галузі знань 0403 – «Системні науки та кібернетика».

Отримане рішення яскраво демонструє науково-педагогічну «зрілість» викладацьких кадрів ІнАЕКСУ та університету в цілому, оскільки на даний час лише найвідоміші технічні університети Києва, Харкова, Львова, Одеси та інших великих міст України забезпечують потреби мегаполісів з окремих природничо-математичних напрямів підготовки. Для технічної освіти Вінничини цей крок є не тільки природним, але й актуальним, оскільки неперервне зростання попиту на фахівців з ІТ-індустрії безпосередньо у місті та області завдяки появі нових місцевих фірм та міжнародних компаній вимагає нового рівня підготовки. За своєю сутністю знання галузі 0403 – «Системні науки та кібернетика» є тим базисом, який дозволяє математично узагальнити суто технічні питання проектування та експлуатації сучасних складних інформаційних технологій і систем з метою прийняття зважених оптимальних рішень. Тому новий напрям підготовки 6.040302 – «Інформатика» зацікавить у першу чергу тих абітурієнтів, які мріють стати висококваліфікованими керівниками творчих колективів ІТ-галузі, здатних не просто розробляти нові програми та автоматизовані комплекси, але й обґрунтовано забезпечити найкращі результати їх роботи.

Вітаємо колектив і студентів ІнАЕКСУ - нашого полку прибуває!


 

опублік. Ковтун Вячеслав Васильович