ВНТУ потрапив у престижний міжнародний рейтинг навчальних закладів за National H-index Ranking


Вінницький національний технічний університет посів 74 місце в рейтингу Ukrainian National H-index Ranking з-поміж 365 науково-дослідницьких організацій України.

National H-index Ranking – міжнародний некомерційний рейтинг, який створено з метою прозорого та уніфікованого ранжування університетів, наукових організацій та установ, що спеціалізуються на наукових дослідженнях. Ключовим показником при цьому виступає індекс Гірша як відома, популярна та стабільна метрика у сфері наукових досліджень. Над реалізацією проєкту працює група вчених з США, Великої Британії, України, Нідерландів, Туреччини. 

Відповідно до методології рейтингу їх позиції розподілені за трьома категоріями:

- Scientific Potential Leaders (лідери з наукового потенціалу) – з 1 по 50 місце (10%) – це найбільш впливові наукові організації країни за сумарним показником індексу Гірша;

- High Scientific Potential (високий науковий потенціал) – з 51 по 150 місце – це наукові установи, що входять до 30% найкращих в країні за показниками продуктивності;

- Members Of The Ranking (учасники рейтингу) – з 151 по 438 місце – всі наукові організації, що займають позиції нижче 30% найкращих.

 

опублік. Косарук Олена Миколаївна