Сьогодні відбувся семінар "Створення електронних ресурсів для змішаного навчання студентів в середовищі системи підтримки навчального процесу JetIQ" для ФМТ

Сьогодні  відбувся семінар для викладачів Факультету машинобудування та транспорту, а також для усіх бажаючих викладачів університету, хто прагне розробити електронний ресурс власної дисципліни в системі JetIQ та, відповідно, впровадити його в навчальний процес, за програмою «Створення електронних ресурсів для змішаного навчання студентів в середовищі системи управління навчанням JetIQ» на 2018-2019 рр. за сприянням заступника декана з навчально-методичної роботи к.т.н., доц. Петров О.В. Лектором семінару була к.т.н., доц. каф. ПЗ Коваленко О.О.

На семінарі було розглянуто основний блок питань:

1. Розвиток систем управління навчанням для запровадження системи "Електронний університет"
2. Особливості запровадження системи змішаного навчання студентів в середовищі системи управління навчанням JetIQ VNTU
3. Основні модулі системи управління навчанням JetIQ VNTU та моніторингу методичної, наукової діяльності викладачів, зокрема:
• Робота з електронними ресурсами у власному репозиторії та файловому архіві
• Особливості використання та наповнення навігаторів власними електронними ресурсами
• Створення тестових питань з дисципліни
• Створення особистого резюме, підтримка jet cайту кафедри, стрічки новин
4. Створення системи електронного документообігу, а саме робота з електронним журналом, електронними відомостями.

Ключовою темою семінару було робота з основним інструментарієм для розробки тестів, етапами впровадження тестів як основної вимоги для проведення екзаменаційного контролю, правилами, методикою оформлення тестових завдань для самостійної роботи в системі. Проводилося детальне обговорення таких ключових питань як, рекомендації створення тестових завдань, кількість тестових завдань, яку потрібно включити у розробку, критерії оцінювання тестів під час іспиту, формування рівнів складності тестових завдань, проведення тренувальних та стрес-тестів, статистика тестування та ін.

опублік. Шепітко Тетяна Володимирівна