• Посада: завідувач кафедри, професор.
  • Біографічні дані: Ковтун В’ячеслав Васильович, рік народження - 1980.

    У 2002 році закінчив магістратуру Вінницького державного технічного університету за спеціальністю 8.091401 - “Системи управління і автоматики”.

    Кандидат технічних наук з 08.06.2006 року. Дисертацію за спеціальністю 05.11.16 – «Інформаційно-вимірювальні системи» захистив у спеціалізованій раді Вінницького національного технічного університету, номер диплома ДК № 035270.

    Стаж педагогічної роботи у вищих закладах освіти III-IV рівня акредитації – 7 років, в тому числі у Вінницькому національному технічному університеті – 7 років.
  • Науковий напрямок: З 1.11.2002 року по 31.10.2005 року навчався в очній аспірантурі зі спеціальності 05.15.13 – Обчислювальні машини, системи та мережі. В лютому 2006 р. успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.11.16 – Інформаційно-вимірювальні системи на тему “Інформаційно-вимірювальна система для автоматичного розпізнавання голосу” (науковий керівник к.т.н., проф. Биков М.М.). Науковий ступінь кандидата технічних наук присвоєно 08.06.2006 року (постанова № 8-08/6, ДК № 035270). Вчене звання доцента по кафедрі комп’ютерних систем управління отримав 30.11.2012 року (протокол 7/02-D, 12ДЦ № 032898).

    Об`єктом наукових досліджень є системи контролю та прийняття рішень різного призначення, в яких вхідна інформація в результаті еволюції науки, об`єктів і систем управління описується в різних параметричних просторах - детерміністичному, ймовірнісному, лінгвістичному, наближеному, нечіткому, або недостатньо визначена.

    У цих напрямках розроблено методи та алгоритми оцінки ефективності ІВС розпізнавання диктора з його голосу, методи виділення інформативних параметрів мовного сигналу на основі розробленої узагальненої моделі генерації і сприйняття мови, яка враховує властивості передавального акустичного каналу і нейронної мережі. Розроблено моделі класифікаторів для прийняття рішень в задачі розпізнавання диктора та розроблено методо оптимізації його структури та навчання. Проведено факторний аналіз інформативних длля розпізнавання диктора при знаків мовного сигналу та удосконалено методи виділення окремих інформативних ознак, зокрема, основного тону. Проведено дослідження впливу тривалості на складу парольної фрази на ймовірність правильного розпізнавання диктора. Досліджено статичні та динамічні характеристики впливу апаратної складової ІВС розпізнавання диктора на якісні показники роботи системи.

    Розроблено метод, алгоритми та програмне забезпечення для оцінки ефективності систем машинного перекладу мови на основі запропонованого інформаційного критерію .

    На основі розробленої послідовно-паралельної стратегії прийняття рішень розроблений бінарно-подієвий метод обчислення оптимальних параметрів доступу до каналу передачі інформації в корпоративних комп`ютерних мережах.

    Автор понад 60 публікацій, у тому числі понад 10 авторських свідоцтв та 4 патентів на винаходи, понад 20 статей, понад 30 тез доповідей та 1 навчального посібника.
  • Портфоліо: -
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 60
  • Хобі: -
  • Контакти: - Email : kovtun_v_v@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 2074 раз., востаннє : 01.04.2024 10:37:29
  • Сайт : kovtunv.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::