Про кафедру

histor_1

Кафедра економіки підприємства і виробничого менеджменту(ЕПВМ) – базовий структурний підрозділ Вінницького національного технічного університету, що проводить навчально-виховну і методичну діяльність з однієї або кількох споріднених спеціальностей, спеціалізацій за напрямом «Менеджмент» і здійснює наукову, науково-дослідну та науково-технічну діяльність економічного спрямування забезпечуючи викладання базових дисциплін: макроекономіка, економіка підприємства, організація виробництва, виробничий менеджмент, основи менеджменту та маркетингу.

 

Кафедра ЕПВМ також забезпечує оволодіння студентами технічних спеціальностей загальних принципів та положень організації ринкової діяльності підприємства, які ґрунтуються на існуючих у народному господарстві формах власності, і на цій основі одержання ними спеціальних знань з менеджменту та маркетингу, організації виробництва, економіки підприємства.

Своє існування в якості самостійного структурного підрозділу Вінницького політехнічного інституту, тепер Вінницького національного технічного університету, кафедра економіки промисловості і організації виробнитцва (ЕПОВ) почала з 1 січня 1977 року. Основне завдання, яке було поставлено перед новоствореною кафедрою полягало в тому, щоб надати студентам технічних спеціальностей машинобудівного, радіотехнічного, приладобудівного та енергетичного напряму сучасні знання з конкретної економіки, організації, планування і управління виробництвом. Кафедра спеціалізувалась на викладанні 2-х основних дисциплін: “Економіка виробництва” та “Організація, планування та управління виробництвом”.

Створенню кафедри ЕПОВ передувала низка заходів, які здійснювались директоратом Вінницької філії Київського політехнічного інституту, а потім – ректоратом Вінницького політехнічного інституту для становлення та розвитку економічної науки.