Факультет менеджменту та інформаційної безпеки є одним із найпрестижніших факультетів Вінницького національного технічного університету.
Підготовка фахівців на факультеті здійснюється професорсько-викладацьким складом 5-ти кафедр за такими спеціальностями:
- 073 – «Менеджмент», в межах якої є 5 освітньо-професійних програм:
  • менеджмент зовнішньоекономічної діяльності,
  • менеджмент фінансово-кредитної діяльності,
  • менеджмент виробничої та комерційної діяльності,
  • менеджмент інформаційних технологій,
  • логістика;
- 051 – «Економіка»,
- 075 – «Маркетинг»,
- 076 – «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»,
- 125 – «Кібербезпека»
з ОПП «Управління інформаційною безпекою» та ОПП «Кібербезпека інформаційних технологій та систем».

Факультет готує фахівців на основі двоступеневої системи підготовки – бакалавр і магістр на денній та заочній формі навчання. Існує бюджетна і контрактна форма навчання. Термін денної форми навчання студентів для відповідних освітніх ступенів становить: бакалавр – 4 роки, магістр – 1 рік 4 місяці.
За час свого існування на факультеті створено потужну навчально-методичну та наукову базу. Факультет має сучасний комп’ютерний центр, в якому об’єднано локальною мережею шість комп’ютерних класів.
Основні напрями професійної діяльності майбутніх менеджерів – організаційно-управлінська, адміністративно-господарська та інформаційно-аналітична.
Факультет також веде підготовку магістрів та аспірантів.
За період функціонування магістратури, аспірантури та докторантури захищено понад 600 магістерських, 50 кандидатських та 15 докторських дисертацій.


Навчання на Факультеті менеджменту та інформаційної безпеки переконує: в житті немає проблем, є лише можливості. Навчайтеся на нашому факультеті – це роки безперервного потоку інноваційних знань, почуттів, емоцій та вражень.