Кафедра інфокомунікаційних систем і технологій готує бакалаврів, магістрів і докторів філософії за спеціальністю 172 – Телекомунікації та радіотехніка (спеціалізації – Телекомунікаційні системи та мережі, Програмне забезпечення телекомунікаційних систем).
     Головною рисою сучасних телекомунікацій є інтенсивний процес інтеграції засобів зв’язку та комп’ютерів. Сучасна телекомунікаційна галузь демонструє найбурхливіший розвиток серед усіх галузей народного господарства в Україні та за кордоном. У результаті все гостріше постає проблема підвищеного попиту на фахівців, здатних розробляти, експлуатувати і обслуговувати сучасні телекомунікаційні та інформаційні пристрої, системи і мережі.


 

     Історія розвитку кафедри розпочинається з утворення 1 вересня 1995 року кафедри оргтехніки та зв'язку (ОТЗ). Тоді на кафедрі ОТЗ працювали професор Кичак В.М., старший науковий співробітник Бортник Г.Г., доценти Гуцало О.Г., Прокопов І.Д., Федун І.В., асистенти Пашковський Е.Є., Мацюк О.М., Семенюк О.А., Славський І.М.

     З березня 1997 року після об'єднання з кафедрою мікроелектроніки кафедра ОТЗ на правах окремої секції проіснувала у складі кафедри МЕОЗ два роки.

     У 1999 році секція ОТЗ перейшла до складу кафедри радіотехніки, яка у 2001 році була перейменована на кафедру радіотехніки і телекомунікацій.

     З 1 січня 2002 року на базі секції ОТЗ була створена кафедра телекомунікаційних систем і телебачення

     



     Усі ці роки незмінним завідувачем кафедри ОТЗ, секції ОТЗ, кафедри РТ, кафедри РТТ, кафедри ТКСТБ був Заслужений працівник освіти України, професор, доктор технічних наук Кичак В.М.