КОНФЕРЕНЦІЯ З ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ОСВІТИ Startup Campus

 14-15 травня 2021 року 150 викладачів університетів з України та Молдови долучилися до щорічної конференції Startup Campus від YEP, що присвячена підприємницькій освіті. Учасницею заходу стала і доцентка кафедри підприємництва, логістики та менеджменту ВНТУ Тетяна Білоконь. Вона є координатором ініціативи “Підприємницький університет”, яку минулої осені запустив YEP спільно з  Міністерствомцифрової трансформації, Дія.Бізнес, Міністерством освіти і науки та Українським фондом стартапів за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», Cisco, OKKO, Genesis. Конференція, як і ініціатива загалом, покликана розвинути компетенції викладачів та підтримати університетські стартапи.
Темою заходу стала валідація ідеї, оскільки цей етап є найскладнішим у роботі над
стартапом. Перший день відзначився виступами естонських спікерів Марет Ахонен та Тааві Тамма з Тартуського університету, представників української екосистеми стартапів Андрія Заікіна (YEP), Ігоря Маркевича (USF), Дениса Зернишкіна (Gravitec.net), Андрія Мануйлова (IOON), та підприємця з Каліфорнії Жені Розинського.

Другий день був доступний лише для викладачів ініціативи “Підприємницький
університет”. Англомовні воркшопи та лекції провели ментори хакатон-табору Garage48 Жоао Рей та Майрі Тіідо, CTO стартапу Holy Water (Genesis) Анатолій Касьянов та експерт з побудови бізнес-моделей Тааві Тамм.
На Startup Campus розпочалося партнерство YEP з Генеральним консульством України в
Сан-Франциско. Відтепер ВНТУ ближчий до досвіду каліфорнійських університетів та духу стартапів Кремнієвої Долини, а інтернаціональна спільнота, що розвиває підприємницьку освіту в Україні, продовжує зростати.
ПІДПРИЄМНИЦТВУ У ТЕХНІЧНОМУ ВУЗІ - БУТИ!

опублік. Білоконь Тетяна Миколаївна