Шановні абітурієнти!

Запрошуємо вас на навчання за спеціальністю 141 – Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка, за якою, на основі раніше здобутих рівнів вищої освіти (бакалавра та магістра), готуються фахівці з Електропостачання промислових та побутових споживачів, а також менеджери по забезпеченню ефективності використання енергоресурсів на підприємствах та в громадських будівлях.

Сучасні експертні оцінки вказують на те, що щороку обсяги споживання електроенергії в різних галузях промисловості, житлових та громадських будівлях збільшуються. Тому підвищується попит на фахівців, які керують процесом постачання і використання енергоресурсів. Про це вказує і частота звертання компаній і фірм, які запрошують наших випускників-енергетиків на відповідальні і високооплачувані посади як в місті Вінниці так і за його межами.

Розвиток електроніки, та комп'ютерних систем вже багато років тому спричинив появу розумних будинків та виробництв, в яких можна керувати процесом економного енергоспоживання та захисту об'єктів навіть з мобільного телефона з будь-якого куточка земної кулі.

Із збільшенням вартості електроенергії споживачі все частіше звертаються до фахівців-енергетиків з метою встановлення, налагодження та обслуговування відновлювальних джерел енергії на своїх об’єктах. Розширюється виробництво економних світильників та розумних систем освітлення. Тільки у Вінниці є дві компанії, які є виробниками сучасних LED світильників, засновниками яких є наші випускники.

З уведенням в дію закону про «Про енергетичну ефективність будівель» різко зрозсла потреба в фахівцях енергоаудиторах, які зможуть скласти енергетичний сертифікат – обов'язковий документ для багатьох будівель, який оцінює останні з точки зору економічності використання енергоресурсів. Випускники нашої спеціальності вже активно працюють в цьому напрямку.
 
Отже, постачання енергоресурсів, безпечне та економне їх використання з урахуванням вимог чинного законодаства та з використанням сучасних технологій, в тому числі комп'ютерних – дуже важливий і висоооплачуваний сектор економіки, який щороку потребує нових і нових фахівців. Навчаючись на нашій спеціальності ви зможете отримати базу для роботи за вищевказаними напрямами.

Серед підприємств, на яких працюють наші випускники: «Вінницяобленерго», Хмельницькобленерго, Міжнародна група компаній KNESS Group, яка розробляє технології та втілює проекти
відновлюваної і традиційної енергетики (проекти з сонячними електростанціями), компанія UBC Group, компанія «Промавтоматика Вінниця», «Електромонтаж груп» та багато інших компаній, підприємств, фірм та установ.

Тому, запрошуємо на навчання у Вінницький національний технічний університет за спеціальністю 141 - Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка на основі раніше здобутих рівнів вищої освіти (бакалавра та магістра) та стати фахівцями з постачання та ефективного використання енергоресурсів.

 

опублік. Малогулко Юлія Володимирівна