ВЕБІНАР МІЖНАРОДНОГО РЕЙТИНГУ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ U-MULTIRANK
 
Шановні науковці!
10 вересня 2019 р. о 15.00 год. науково-технічна бібліотека ВНТУ запрошує Вас взяти участь у вебінарі, присвяченому методологічним особливостям рейтингу U- Multirank.
Відповідальним за реалізацію проєкту U-Multirank є консорціум європейських дослідницьких центрів під керівництвом Центру політичних досліджень вищої освіти (м. Енсхеде, Нідерланди), Центру розвитку вищої освіти (м. Гютерслох, Німечина) та Центру досліджень науки і технологій (м. Лейден, Нідерланди).
Тези вебінару:
  • Типи опитування, зібрані в ході яких інституційні дані використовуються для формування показників результатів діяльності ЗВО.
  • Графік проведення опитувань.
  • Процедури верифікації валідності та надійності даних.
  • Термінологічна   співставність   та    порівнюваність   індикаторів   рейтингу   та національних особливостей системи вищої освіти.
Представники ЗВО матимуть можливість отримати інформацію щодо шляхів використання інституційних даних U-Multirank, підходів до порівняння власних слабких сторін та конкурентних переваг з більш ніж 1700 закладами вищої освіти у 96 країнах світу та дисемінації результатів дослідження.
U-Multirank є одним з найбільш глобальних рейтингів університетів. Система рейтингу U-Multirank була офіційно прийнята в кінці січня 2013 року в Дубліні Європейським Союзом в якості альтернативи вже усталеним рейтинговим системам. Основною метою U-Multirank є формування об’єктивного уявлення про різні сфери діяльності ЗВО. Рейтинг є унікальною базою даних провідних університетів світу. Це дозволяє абітурієнтам, студентам та іншим зацікавленим особам порівнювати університети за різними параметрами. За допомогою інструментарію рейтингової
системи можна формувати вибірку навчальних закладів за своїми уподобаннями (країна, працевлаштування випускників, рівень освіти тощо). Дані ранжуються відповідно до п’яти критеріїв: викладання і успішність, дослідження, обмін досвідом, міжнародна орієнтація і регіональне значення.

Доступ до вебінару за посиланням https://che.webex.com/che-en/j.php?MTID=m9b82e3bb87d0e94240e04b2fa59678a6
номер вебінару 950799269 пароль для входу YmiJxXkz

Для колективного перегляду вебінару бібліотека запрошує до
Електронного читального залу (ГНК, кімн. 304).
 

опублік. Криштафович Лілія Анасівна