ВНТУ вшановує Кобзаря
«Здається – кращого немає нічого в Бога, як Дніпро та наша славная країна…» ✍️ Тарас Шевченко

🔰 2024 рік, згідно розпорядження Кабінету Міністрів України, є роком вшанування Тараса Шевченка, в зв’язку з його 210-річчям.
🔘 Протягом року на державному рівні проводитиметься низка культурно-мистецьких заходів, серед яких нагородження лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, фестиваль «Мистецька академія «Шевченко – шлях до Перемоги»», проведення закордонними дипломатичними установами України різноманітних заходів, організація та проведення фестивалів, майстер-класів, лекцій, читань, літературних вечорів тощо.
🔘 Спільнота Вінницького національного технічного університету активно долучилася до проведення Шевченківських днів.
🔘 Урочистості розпочалися відкриттям експозиції пересувної виставки художників Поділля «З думою про Кобзаря», організатором якої був Культурно-мистецький та просвітницький центр університету (директор Олена Гречановська).
🔘 Шевченківські дні в університеті продовжилися поетичним флешмобом «Слово Кобзаря єднає...»зорганізованим університетською Бібліотекою за участі Центру соціально-організаційної роботи (директор Анатолій Теклюк).
🔘 Захід розпочався вшануванням пам’яті наших захисників, які віддали життя за свободу України.
🔘 У вступному слові ректор Віктор Біліченко подякував нашим Збройним Силам за можливість навчатися та працювати. І відмітив, що слово Шевченка сьогодні актуальне, як ніколи.
🔘 Захід супроводжувався слайд-шоу, що висвітлювало основні моменти життя та творчості генія Шевченка. Звучала безсмертна поезія великого Кобзаря у виконанні студентської молоді всіх факультетів університету. Кожен декламував свої улюблені Тарасові вірші.
🔘 Приємно, що до заходу долучилася бібліотечна молодь, працівниця університетської Бібліотеки Дар’я Шафранова, а також студентки-практикантки Тульчинського фахового коледжу культури Ганна Мельник та Анастасія Подолян.
🔘 Ведучі заходу – бібліотечні працівники Людмила Андронік та Ганна Суровенко подякували студентам Олександру Когуту (ФМТ), Інні Ковбій (ФМІБ), Анастасії Гуменчук (ФБЦЕІ), Мар’яні Толстій (ФІТКІ), Стасу Свинцицькому (ФМТ), Роману Бачинському (ФЕЕЕМ), Мілені Смагло (ФІІТА) за проникливе і щире читання.
🔘 У присутніх була можливість ознайомитись з тематичною виставкою «Великий пророк воскресіння України», на якій були представлені документи про життя та творчість Шевченка – поета та художника, а також його твори.
🔘 Завершився захід читанням невмирущого «Заповіту» у виконанні Романа Ткача (ФІЕС).
🔘 Наприкінці ректор Віктор Біліченко подякував студентству університету не лише за участь, а й за активну громадянську позицію, а Науково-технічній бібліотеці і Культурно-мистецькому та просвітницькому центру за організацію заходу.
 

опублік. Андронік Людмила Дмитрівна