25-31 ЖОВТНЯ 2021 РОКУ МІЖНАРОДНИЙ ТИЖДЕНЬ ВІДКРИТОГО ДОСТУПУ

Шановні науковці та студенти ВНТУ!

25–31 жовтня 2021 року увесь світ відзначатиме Міжнародний Тиждень Відкритого Доступу, який проходитиме під гаслом «Це важливо – як ми відкриваємо знання: справедлива участь». 
ВНТУ з ініціативи науково-технічної бібліотеки вкотре приєднується до участі у Міжнародному Тижні Відкритого Доступу. 
Запрошуємо наукову спільноту університету долучатися до відзначення Міжнародного Тижня Відкритого Доступу.

 
Заплановані наступні заходи з дотриманням карантинних норм та обмежень:
  • Тренінги із самоархівування, швидкої публікації праць в репозитарії за допомогою системи підтримки навчального процесу JetIQ та консультації з приводу інформаційної підтримки наукових досліджень за вільним графіком. Очікуємо на вас: 10.00 -17.00, кімн. 304(ГНК).
  • Консультації про використання ресурсів відкритого та тестового доступу у НТБ ВНТУ, кімн. 303, 304 (ГНК).
  • Консультації про використання наукометричних баз даних Scopus та Web of Science, ознайомлення користувачів з офіційними мультимедійними навчальними посібниками по роботи зі Scopus, кімн. 304 (ГНК).
  • Консультації про використання електроннийх ресурсів баз даних ScienceDirect, SpringerLink, BenthamScience.
  • Проведення «Дня аспіранта у бібліотеці». Тема «Бібліотека на допомогу інформаційній підтримці наукових досліджень. Університет і Відкритий доступ до наукових досліджень. Дотримання академічних чеснот».
  • Створення та редагування сторінок провідних науковців університету у Вікіпедії з посиланнями на наукові роботи, що знаходяться у відкритому доступі.
  • Участь у заході Антишколи університетських бібліотекарів. Тема «Авторське право та відкриті ліцензії Creative Commons». Паралельно захід буде транслюватися у Facebook на сторінці Українська бібліотечна асоціація 28 жовтня 2021 11:00–13:00
  • Перегляд вебінара від компанії Clarivate з онлайн трансляцією у YouTube (https://youtu.be/CShHun9MXJw) 27 жовтня 2021 14:00–16:30
  • Перегляд онлайнової лекції до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності-2021. Тема «Критична медіаграмотність у формуванні інформаційної стійкості» з трансляцією на сторінці Української бібліотечної асоціації у Фейсбук 27 жовтня 2021 11:00–12:30

Розлого на сайті НТБ ВНТУ
 

опублік. Криштафович Лілія Анасівна