• Посада: завідувач кафедри, професор.
  • Біографічні дані: 1974, м. Вінниця, Вінницький державний технічний університет, магістр комп`ютеризованих систем, автоматики та управління, доктор технічних наук, професор
  • Науковий напрямок:

    Є членом Науково-методичної комісії з інформаційних технологій, автоматизації те телекомунікацій сектору вищої освіти Науково-методичної ради МОН України та у ній – заступник голови підкомісії з системного аналізу (з 2019 р.).

    Є гарантом (раніше - головою проєктної групи) акредитованої освітньої програми «Інформаційні технології аналізу даних та зображень» другого (магістерського) рівня спеціальності 126 Інформаційні системи та технології (з дати її створення у 2017 р.).

    Першим в Україні отримав звання "Kaggle Notebooks Grandmaster" - гросмейстер з номінації розробки програм-ноутбуків у міжнародній платформі Kaggle (від Google) зі штучного інтелекту та Data Science (усього у Kaggle більше 250 тис. учасників з усього світу). У рейтингу цієї номінації протягом 2021-2022 рр. посідає 10-25 місця (в Україні – 1 місце). За свої програми-ноутбуки на Python з AI/ML/DL має 20 золотих, 16 срібних і 69 бронзових медалей. У номінації Kaggle Competitions посідає 380-520 місця (6 медалей). У номінації Kaggle Datasets - єдиний в Україні має звання Kaggle Datasets Grandmaster і посідає місця 16-70 (19 медалей), у номінації Kaggle Discussions - місця 90-350 (більше 300 медалей).

    Напрямки наукової діяльності: технології штучного інтелекту та машинне навчання; методологія та технології створення і впровадження інформаційних систем для моніторингу, контролю, моделювання, прогнозування та управління складними системами (технічними, медичними,  кібернетичними, соціально-економічними, екологічними); наукові та практичні аспекти застосування сучасних інформаційних технологій, у т.ч. геоінформаційних технологій, у різних галузях (транспорт, енергетика, містобудування, бізнес-процеси та ін.), системний аналіз, технології електронного урядування, створення систем підтримки прийняття рішень та ін.

    Автор більше 400 наукових публікацій, у тому числі 11-х монографій (одна, спільна зі шведами, видана українською та англійською мовами), більше 350 публікацій у виданнях з міжнародних наукометричних баз даних, у т.ч. 16 - у SCOPUS і Web of Science Core Collection (переважно, видання США та ЄС), 4 підручників із грифом МОН України, біля 30 навчальних посібників, у т.ч. 2-х із грифом МОН України, біля півсотні свідоцтв про реєстрацію авторських прав на комп`ютерні програми.
    Більш детальна інформація наведена на основному сайті кафедри: http://mmss.vntu.edu.ua/index.php/ua/14-staff-ua/13-mokin-vitalij-borisovich-ua

    Підготував 8 PhD (кандидатів технічних наук) зі спеціальності 05.13.06 "Інформаційні технології".

    Був чи є експертом проєктів ЄС, ООН, ОБСЄ, Фонду Східної Європи, урядів Нідерландів, Швеції, Норвегії та ін. у сфері ІТ в екології.

    Керує робочою групою університету з Інтернету речей та SigFox, а також науковим гуртком "Прикладні ІТ, системний аналіз та штучний інтелект" для учнів та студентів.
    Керує басейнової радою Південного Бугу (з 2019 р.).

    Профілі:

    Scopus Author ID: 21741188200 (http://www.scopus.com/authid/detail.url?authorId=21741188200)

    Researcher ID: G-4925-2015 (https://www.researcherid.com/Workspace.action)

    ORCID: 0000-0003-1946-0202 (http://orcid.org/0000-0003-1946-0202)

    Профіль у Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=B9mranwAAAAJ&hl=uk

  • Портфоліо: В якості наукового керівника виконав більше 45 науково-дослідних робіт, переважно госпдоговірних, у межах фінансування проектів ООН, Єврокомісії, ОБСЄ, Глобального екологічного фонду, урядів Швеції, Австрії та Нідерландів, Держводагентства (Держводгоспу) та його басейнових і обласних управлінь, Держекоінспекції, Мінприроди, Мінпаливенерго, МОН України та Вінницької, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської та Сумської облрад та облдержадміністрацій та ін. В результаті у держустановах КОЖНОЇ області України впроваджено по декілька різних інформаційних систем.
    Нагороджений знаком "За наукові досягнення" (наказ Міністра освіти і науки України № 453-к від 15 травня 2007 р.). До 30-річчя з дня аварії на ЧАЕС Громадською радою при Мінприроди України нагороджений Орденом «За заслуги 2-го ступеню» за мужність, самовідданість, високий професіоналізм при ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а також за особистий величний подвиг в ім`я спасіння людства за створені та впроваджені під його керівництвом комп`ютерні системи екологічного моніторингу, у тому числі і радіологічного, обумовленого викидами зі зруйнованого блоку Чорнобильської АЕС, а також за громадську роботу у сфері радіоекології. Лауреат Премії Кабінету Міністрів України за внесок молоді у розбудову держави в номінації "За наукові досягнення" (постанова КМУ №487 від 21.06.2005). Стипендіат Верховної Ради України (Постанова Верховної Ради України № 498-VI від 4.09.2008 "Про призначення у 2008 році іменних стипендій Верховної Ради України для найталановитіших молодих учених").
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 297
  • Хобі: Бадмінтон (був чемпіоном Вінницької області у 1999 р.) і рисування акрілом на холсті (вже було 2 виставки).
  • Контакти: Профіль у Facebook: https://www.facebook.com/vbmokin/
    Профіль у мережі LinkedIn: https://www.linkedin.com/hp/?dnr=zmDDEcKZcTwvr-VHzmxzEc5IKbwAP3fmBgrQ
    Профіль у Kaggle (Google): https://www.kaggle.com/vbmokin Email : vbmokin@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 2572 раз., востаннє : 19.04.2024 09:54:26
  • Сайт : vbmokin.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::