Презентація наукових гуртків Факультету комп'ютерних систем і автоматики ВНТУ перед учнями Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді.

7-го жовтня відбулась презентація наукових гуртків Факультету комп'ютерних систем і автоматики ВНТУ перед учнями Подільського науково-технічного ліцею для обдарованої молоді (ПНТЛОМ) у межах проведення Тижня науки.
Від нашої кафедри системного аналізу та інформаційних технологій (САІТ) (http://mmss.vntu.edu.ua/index.php/ua/) я презентував свій науковий гурток для учнів та студентів "Прикладні інформаційні технології, системний аналіз та штучний інтелект" (на Python). Презентацію можна завантажити у Телеграм-групі гуртка: https://t.me/ai_ml_vntu (додаю основні слайди презентації, у т.ч. перший слайд, де приєднатись можна і по QR-коду).
Ми на кафедрі САІТ ФКСА ВНТУ практикуємо проектне навчання. У нас є команди студентів та аспірантів, які розв'язують реальні задачі за реальними даними. Напрацьований досвід потім використовуємо у реальних проектах (ми часто виграємо різні тендери, де залучаємо за оплату студентів), під час написання дисертацій та ін. До цих команд я й запропонував учнів приєднатись. За деякими напрямками ми працюємо вже не перший рік, а деякі - нові. Незабаром, плануються й інші.
Щодо теоретичного вивчення, то, як показав мій досвід (я вже 4-й рік веду курси зі штучного інтелекту на Python для учнів ПНТЛОМ), важко знайти час, зручний усім одночасно, тому я записую лекції у свій YouTube-канал (їх там вже більше 20), а спілкування здійснюємо через Телеграм-групу гуртка. Усім бажаючим я пропоную опанувати мої лекції, вибрати напрямок і розпочати опанування практичних навичок.
До мого гуртка можуть приєднуватись учні будь-яких шкіл. Можуть приєднуватись й інші учасники, але консультую я тільки учнів шкіл, а також студентів лише своєї кафедри (бракує вільного часу).
На завершення охарактеризував наші здобутки, наші кадри, наші акредитовані освітні програми зі спеціальностей 124 і 126. Надійшло запитання чим наша кафедра є унікальною - я відповів і на це питання. Аплодисменти учнів були найкращою оцінкою моєї доповіді і відповідей на запитання. 






 

опублік. Ящолт Андрій Русланович