• Посада: доцент.
  • Біографічні дані:

    15.01.1985, м. Дрезден, Німеччина.

    Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри мовознавства.

    У 2007 році з відзнакою закінчила Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського зі спеціальності «Педагогіка і методика середньої освіти. Українська мова і література та англійська мова» та здобула кваліфікацію вчителя української мови і літератури, зарубіжної літератури та англійської мови.

      У 2008 році з відзнакою закінчила магістратуру Вінницького державного педагогічного університету та здобула кваліфікацію магістра педагогічної освіти, викладача української мови та літератури.

      У червні 2012 р. захистила кандидатську дисертаційну працю «Полікультурне виховання іноземних студентів вищих технічних навчальних закладів» зі спеціальності 13.00.07 – теорія і методика виховання.

      З жовтня 2007 року по вересень 2013 року – викладач кафедри мовознавства Вінницького національного технічного університету.

     З вересня 2013 року – старший викладач кафедри мовознавства Вінницького національного технічного університету.

     З вересня 2018 року – доцент кафедри мовознавства Вінницького національного технічного університету.

      У лютому 2019 року закінчила магістратуру у Вінницькій академії неперервної освіти за спеціальністю 053 «Психологія» освітнього рівня «Магістр» та отримала кваліфікацію «Психолог, асистент вчителя з корекційної освіти».

  • Науковий напрямок:

    Дисципліни: «Українська мова для іноземних студентів», «Українська мова для слухачів підготовчого відділення для іноземних громадян».

     Наукові інтереси: 

    • полікультурне виховання іноземних студентів ВНЗ в Україні;

    • методика викладання фонетики, лексики, граматики української мови як іноземної, проблеми міжкультурної комунікації у вивченні української мови як іноземної, навчально-методичне забезпечення процесу навчання української мови іноземців, українська мова як іноземна в аспекті навчання видів мовленнєвої діяльності;

     • інклюзивна освіта в Україні.

    ORCID: https://orcid.org/0000-0002-1496-6143
    Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=gM0lCzoAAAAJ&view_op=list_works&authuser=5

     

  • Портфоліо:

    Листопад 2006 року – отримала сертифікат про спеціальну комп’ютерну підготовку у Вінницькому інституті економіки Тернопільського державного економічного університету.

    Червень 2007 року – отримала сертифікат про володіння німецькою мовою (рівень А1, 140 аудиторних годин) у Центрі вивчення німецької мови у Вінниці (партнер Гете-інституту).

    Квітень 2012 року – отримала сертифікат про проходження стажування у Вінницькому державному педагогічному університеті імені Михайла Коцюбинського при кафедрі української мови.

    У 2012 році нагороджена грамотою за значний внесок у наукові досягнення Вінницького національного технічного університету та з нагоди Дня науки.

    Серпень 2017 року – отримала міжнародний сертифікат про проходження стажування (120 годин) у Польщі в університеті «Люблінська Політехніка».

    Серпень 2018 року – проходження курсів з методики викладання англійської мови як іноземної з отриманням сертифікату міжнародного зразка TEFL&TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages) (150 годин) та правом викладання в понад 90 країн світу.

    17-22 серпня 2018 року – взяла участь  у роботі Першого світового форуму українознавчих та недільних шкіл: V Міжнародній конференції "Українська мова у світі"(із сертифікатом).

    Вересень 2018 року – отримала сертифікат міжнародного зразка про проходження стажування у м. Краків (Польща) в Економічному університеті (112 годин) та сертифікат учасника міжнародної наукової конференції «Internationalization as a Challenge for Higher Education Institutions: Ukrainian and Polish Perspectives».

    Грудень 2018 року – отримала міжнародний сертифікат про складання іспиту з англійської мови на рівень В2. Pearson Edexcel Level I Certificate in ESOL International (CEF B2): Iryna Zozulia has achieved a PASS (WITH MERIT).

    28 березня 2019 року – отримала сертифікат про участь у роботі Міжнародного науково-практичного семінару "Українська мова як іноземна: прошук інновацій крізь призму досвіду викладання інших мов" (Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою Національного університету "Львівська політехніка"). Виступила з доповіддю – "Створення концепції вивчення української мови як іноземної, що грунтується на рівневому принципі викладання (від А1 до С2)".

  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 93
  • Хобі: Вивчення іноземних мов; психологічні тренінги; інклюзивна освіта; спорт.
  • Контакти: Email : irazozulya@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 723 раз., востаннє : 01.07.2024 13:03:40
  • Сайт : zozulya.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::