Мінітренінг зі співбесіди з реальним роботодавцем. Практичне онлайн-заняття на кафедрі мовознавства

   18 грудня під час заняття з теми "Співбесіда з роботодавцем" (курс "Українська мова (за професійним спрямуванням)", викладач - доц. Л.А.Радомська) студенти 1 курсу факультету машинобудування та транспорту мали змогу ознайомитися із сучасними вимогами до претендента на посаду від керівника вінницької філії однієї з провідних компаній-дистриб’юторів автомобільних запчастин у Центральній та Східній Європі "Inter Cars Ukraine".
   Зустріч пройшла у форматі мінітренінгу, на якому роботодавець розкрив декілька найважливіших аспектів:
  • на що варто звернути особливу увагу під час підготовки до співбесіди, щоб максимально підвищити ймовірність успішного результату; 
  • які питання слід вивчити заздалегідь, щоб не потрапити в незручну ситуацію перед роботодавцем;
  • на що звернути увагу під час підготовки до співбесіди студентові-випускнику без досвіду роботи;
  • які питання найчастіше можна почути на співбесіді та як правильно на них відповісти;
  • які знання, уміння й навички претендента, зокрема випускника ФМТ, важливі для роботодавця; 
  • як впливає на результат співбесіди вміння чітко, аргументовано, логічно формулювати свої думки та культура мовлення претендента. 
   Студенти зі значним зацікавленням слухали про особливі маркери успіху й невдачі, які виокремив роботодавець, отримали відповіді на питання, чого стовідсотково не варто робити для вдалої співбесіди. Безперечно, така зустріч сформувала в студентів чітке переконання в потребі, насамперед, грунтовних знань зі своєї спеціальності, а також у напрацюванні майстерного володіння мовою як засобом професійної комунікації. 
Повернутись і нічого не публікувати - клацніть у браузері на стрілочці Назад.

опублік. Радомська Людмила Анатоліївна