Кафедра мовознавства проводить Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика 

Шановні студенти!
Запрошуємо Вас взяти участь в онлайн-конкурсі, присвяченому Дню української писемности та мови - святі розвитку державної мови, яке щороку відзначають 9 листопада. Із цієї нагоди кафедра мовознавства проводить 1 етап ХХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Конкурс заплановано в онлайн-форматі - у зв'язку з епідеміологічною ситуацією в регіоні. 
Аби стати учасником, необхідно:
-
мати бажання позмагатися й спробувати перевірити свій рівень володіння українською мовою;
- до 7 листопада оформити заявку на участь, заповнивши форму: https://forms.gle/P9Ufcs3t1Z1JgVzFA;
- 9 листопада о 14:15 приєднатися до конкурсу на платформі Google Meet за покликанням: meet.google.com/ayf-tbyo-vhb.
Щиро радіємо майбутній зустрічі з вами!

Короткий екскурс

  • Конкурс проводять на виконання Указів Президента України від 09 листопада 2007 року № 1078 «Про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика», від 28 листопада 2007 року № 1155 «Про деякі заходи щодо піднесення ролі української мови», відповідно до Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 липня 2008 року за № 643/15334.
  • Метою конкурсу є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.
  • Конкурс проводять щорічно з 9 листопада до 20 травня.
  • Студенти беруть участь у трьох етапах: у закладі вищої освіти, в обласному та підсумковому етапах.
  • Переможцям Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, які продовжують подальшу освіту в закладах освіти України, призначаються щомісячні іменні стипендії Президента України на календарний рік, починаючи з 1 вересня поточного року.
  • Детальна інформація про конкурс розміщена на веб-сайті ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

опублік. Радомська Людмила Анатоліївна