• Посада: професор.
  • Біографічні дані: доктор технічних наук, професор, директор Центру інформаційних технологій і захисту інформації, голова секції «Управління інформаційною безпекою» та професор кафедри менеджменту та безпеки інформаційних систем, науковий керівник науково-дослідної лабораторії технічного захисту інформації.
    У 1996 році закінчив Вінницький державний технічний університет і отримав диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Комп`ютерні науки».
    У 2000 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю 05.13.21 «Системи захисту інформації» в Інституті проблем моделювання в енергетиці НАН України, а у 2014 році захистив докторську дисертацію у Національному університеті «Львівська політехніка» за тією ж спеціальністю 05.13.21 «Системи захисту інформації» на тему «Моделі, методи та засоби асиметричного криптографічного захисту інформації на основі рекурентних послідовностей».
    З 2003 року працював деканом факультету перепідготовки, з 2005 року - директором інституту прогресивних освітніх технологій, з 2010 року працює директором центру інформаційних технологій і захисту інформації.
  • Науковий напрямок: криптографічний та стеганографічний захист інформації, безпека інформаційних систем, прикладна алгебра, рекурентні послідовності
  • Портфоліо: З 2006 року є науковим керівником науково-дослідної лабораторії технічного захисту інформації, яка здійснює свою діяльність відповідно до ліцензії Держспецзв`язку України на провадження господарської діяльності з надання усіх послуг у галузі технічного та криптографічного захисту інформації (у тому числі держтаємниці). На сьогодні лабораторією НДЛ ТЗІ виконано понад 250 госпдоговірних НДР для державних установ та організацій регіону на суму понад 5 млн.грн.
    З 2003 року є вченим секретарем, а з 2014 року – керівник Вінницького відділення Міжвідомчого міжрегіонального семінару Наукової ради НАН України «Технічні засоби захисту інформації».Є експертом Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.
    Є гарантом освітньої програми за спеціальністю 125 «Кібербезпека».

    У 2013 році став переможцем конкурсу на звання «Людина року» в номінації «Діяч науки» у Вінницький області.
    У 2015-2017 р.р. був у складі Громадської Ради при Адміністрації Державної служби спеціального зв`язку та захисту інформації України, а також постійнодіючих при Громадській раді комітету із захисту інформації та комітету з питань кібербезпеки.
    З 2016 року є академіком Академії наук вищої школи України.
    З 2017 року є членом Громадського об`єднання «Асоціація захисників інформації».
    У 2018 році нагороджений нагрудним знаком «Відмінник освіти України».
    Автор понад 300 публікацій, у тому числі 2-х монографій, понад 150 статей у наукових фахових виданнях України, 15 підручників та навчальних посібників, з яких 2 підручника та 1 навчальний посібник з грифом МОН України, а також автор патенту на винахід, 18-ти патентів на корисну модель та 26-х свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір.
    Підготував трьох кандидатів наук за спеціальністю 05.13.21 «Системи захисту інформації» і одного доктора філософії (PhD) за спеціальністю 125 «Кібербезпека».
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 136
  • Контакти: Email : yurevyar@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 604 раз., востаннє : 02.07.2024 13:06:16
  • Сайт : yaremchuk.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::