Фото

17-19 жовтня 2014 р. у ВНТУ відбувся півфінал студентської командної першості світу з програмування АСМ-ІСРС, в межах якого проведено і фінал Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування. Це змагання кращих студентів ІТ-спеціальностей.

До Вінниці прибули 34 команди, зокрема 32 кращих українських команди з тих 630, що стартували у першому етапі Всеукраїнської студентської олімпіади. А також дві команди з Туреччини.

Загальна кількість команд, що змагались у півфіналі, сягнула 74, оскільки з використанням Інтернет світовий півфінал проводився паралельно на двох майданчиках: у Вінниці та в Бухаресті (Румунія).

У Бухарестському політехнічному університеті зібрались 40 команд з Албанії, Болгарії, Македонії, Румунії, Сербії та Туреччини.

Отож, усього у півфіналі першості світу змагались студенти із 7 країн південно-східної Європи.

2

Перші 10 місць розподілились так:

 

Табл укр!

 

Отож, команди Львівського національного університету ім. Івана Франка, Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і Одеського національного університету ім. Іллі Мечникова виступатимуть цьогоріч у травні у світовому фіналі, який пройде у Марокко.

Команда Вінницького національного технічного університету  у складі Олег Морфіянець (гр. 1КН-13м), СергійКашубін (гр. 1КН-13м), Михайло Гранік (гр. 1КН-13м) зайняла 3 місце у фіналі Всеукраїнської олімпіади з програмування та 6 місце у Півфіналі першості світу АСМ-ІСРС з програмування і знову посіла у світовому півфіналі перше напівпрохідне місце. Тобто, шанси потрапити до всесвітнього фіналу у команди є, але вони не 100% і залежать від рішення оргкомітетуту АСМ-ІСРС щодо виділення півфіналу додаткової квоти, як це сталося минулоріч.

Достойно виступила і наша команда студентів напряму підготовки «Програмна інженерія» Команда VNTU[RED] — півфіналісти першості світу з програмування: Сергій Мазурок (гр. 1ПІ-12б), ЮрійШмерчук (гр. 1ПІ-13б), СергійЧариков (гр.1ПІ-13б).

 

3

 

Вітаємо наших програмістів і бажаємо їм нових гучних перемог!

 

опублік. Адміністратор