Фото

Двоє наших студентів влітку побували на Балканах. За програмою Ради студентів технічних університетів Європи BEST Ксенія Івченко і Марія Польова, студентки напряму підготовки «Програмна інженерія», групи 1ПІ-12б, відвідали Чорногорію та Сербію.

Двоє наших студентів влітку побували на Балканах. За програмою Ради студентів технічних університетів Європи BEST Ксенія Івченко і Марія Польова, студентки напряму підготовки «Програмна інженерія», групи 1ПІ-12б, відвідали Чорногорію та Сербію.

За освітнім курсом «Bridge the obstacles, build your future!» у столиці Чорногорії Подгориці протягом тижня Ксенія і Марія разом з іншими учасниками вивчали основи цивільної інженерії. Учасники курсу (22 студенти із 15 країн Європи) прослухали цікаві лекції та попрактикувалися у вирішенні аналітичних завдань. Крім того вони мали змогу відвідати історичні міста та пам’ятки країни, познайомитися з культурою та традиціями балканських народів. Учасники курсу відвідали культурну столицю Чорногорії — місто Цетіньє, побачили найбільше озеро Балкан — Скадарське озеро, побували у Которській бухті, бачили будівництво п’ятизіркового готелю у Порто Монтенеґро, пройшлися по найвищому залізнодорожному мосту Європи у каньйоні Морача.

Безымянный

Ксенія Івченко та Марія Польова у Которській бухті

 По завершенню курсу студенти захистили власні профільні проекти та отримали офіційні міжнародні сертифікати.

Безсумнівно кожен з учасників програми набув не тільки нових знань та практичних навиків з професійно орієнтованого курсу, а й отримав незабутні враження від багатої екскурсіями поїздки. 

Безымянный

Учасники курсу у Подгориці біля мосту  в каньйоні  Морача

 Після завершення програми «Bridge the obstacles, build your future!» Ксенія Івченко залишилися у Чорногорії ще на один тиждень за програмою культурного обміну між локальними осередками BEST з Подгориці (Чорногорія), Люнду (Швеція), Барселони (Іспанія), Франції, Греції, України і Росії. Це був тиждень цікавих екскурсій, незабутніх емоцій, багатих вражень. Студенти проживали у Которі, двічі підіймалися в гори (Которське фортифікаційне укріплення і Національний парк Лювчин), відвідали Будву та музичний фестиваль, подорожували у відкритому морі. 

Безымянный

Учасники культурного обміну в укріпленні Котора 

Безымянный

Учасники культурного обміну на вершині гори Національного парку Лювчин

А на наступний день по завершенню програми культурного обміну Ксенія Івченко відправилася на новий освітній курс «C.O.D.E - Create Opportunities, Dream Excitement» у місто Ніш (Сербія). Там разом із учасниками з 10 країн Європи протягом 10 днів вона відвідувала чотирьохгодинні лекції з програмування (Web programming, Android applications developement, Semantic Web, PHP, HTML, JavaScript, Java, Whois) і тренінги з командної роботи та Project Management. В другій половині дня учасники працювали в командах по 5 людей над розробкою web-додатку для time-management та Android додатку Whois.

У вільний від навчання час студенти познайомилися з культурою Сербії та країн учасників (у рамках міжнародного вечора), вчилися танцювати Сербські народні танці і опановували сербську мову, приймали участь у трьох квестах по місту, відвідали історичні пам’ятки.

У рамках курсу було виконано власні проекти, які подано на розгляд викладачів та кваліфікованого журі. В результаті учасники отримали міжнародні сертифікати про проходження курсу.

Безымянный

опублік. Адміністратор