Фото

Змагання продемонстрували високий рівень учасників. І вселяють надію, що цим молодим людям вдасться відродити славу вітчизняної науки.

Напівфінал чемпіонату світу з програмування відбудеться 11-16 жовтня в нашому університеті. У змаганнях візьмуть участь близько 40 команд. І це подія в інтелектуальному світі не менш масштабна, аніж у футбольному — Євро-2011

Наш Вінницький національний технічний університет займає 19 місце серед навчальних закладів України. А за показниками міжнародного рейтингу програмістів ТорCoder входить в 50 кращих університетів світу — гучні перемоги студентів-програмістів ВНТУ на міжнародному рівні спричинились до того, що Україні вперше надано право провести півфінал першості світу з програмування АСМ-ICPC SEERC.

Тож, командам студентів-програмістів нашого техуніверситету влітку було не до відпочинку. Готувались до генеральної жовтневої перемоги в стінах alma-mater, перемагаючи.

Одразу дві команди ВНТУ здобули третє місце на VI відкритій міжнародній студентській олімпіаді з програмування «KPI-OPEN 2011» імені С.О. Лебедєва - В.М. Глушкова. І якщо для першої команди університету такий результат був цілком очікуваним, то успіх другої команди ВНТУ, яка за один день перетворилася з нікому не відомої команди на одного з лідерів в українському спортивному програмуванні, став головною сенсацією олімпіади. 8 липня, вітаючи юних вінничан й інших призерів, старший науковий співробітник Інституту кібернетики НАН України Віра Глушкова, донька славетного вченого, відзначила:

— Змагання продемонстрували високий рівень учасників. І вселяють надію, що цим молодим людям вдасться відродити славу вітчизняної науки.

А в серпні в Севастополі на II-й міжнародній літній школі програмування перша команда ВНТУ поступилася лише команді Санкт-Петербурзького державного університету, випередивши його другу команду, а також команди таких всесвітньо відомих російських університетів, як Московський фізико-технічний інститут (МФТІ), Національний дослідницький інститут – Вища школа економіки (НДІ-ВШЕ), Петрозаводський державний університет.

Директор Європейського напівфіналу Чемпіонату світу з програмування, професор нашого Вінницького національного технічного університету Володимир Месюра:

— Україна займає з програмування 4 місце в світі. Українських студентів-учасників фіналу чемпіонату світу радо беруть працювати у престижні світові компанії.

Студент наукової магістратури ВНТУ Віталій Невідомий у травні цього року був запрошений на співбесіду у Сан-Франциско, та після захисту магістерської дисертації поїде працювати у Google до США. Випускники попередніх років Богдан Власюк працює програмістом Google у Цюріху (Швейцарія), Павло Коржик у Сіднеї (Австралія) в іншому офісі цієї фірми, також розробляє програмне забезпечення. Дмитро Коржик навчається в аспірантурі університету Дюка в США.

До речі, осяг державного замовлення у політесі найбільший серед усіх вищих навчальних закладів Вінниці. Нинішнього року абітурієнти до ВНТУ подали майже чотири тисячі заяв, бажаючи навчатися на стаціонарі. Це більше, аніж торік.

Вже цієї осені в університеті запрацюють тренінги для випускників шкіл із основ веб-дизайну і комп’ютерної анімації.

А нині у вересні університет готується до відкриття ІІІ Всеукраїнського з’їзду екологів. Потім на черзі міжнародна науково-технічна конференція «Оптимальне керування електроустаткування». Буде «ОКЕУ-2011»!

Політех нещодавно прийнято до Board of European Students of Technology — Ради студентів європейських технічних університетів. Отож, ВНТУ — BEST!

опублік. Адміністратор