Фото

Нам є чим пишатися: наші команди довели найвищий інтелектуальний потенціал України

«Плеяда», найімпозантніша зала Вінниці, вітала плеяду найсильніших студентів-програмістів, які змагаються у нашому університеті за вихід до фіналу світової першості

 

У змаганнях беруть участь 77 команд з 48 університетів семи країн Південно-Східної Європи.

На урочистостях з нагоди старту таких престижних інтелектуальних змагань, ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко зазначив:

— Тут зібралася еліта студентського програмування України і Південно-Східної Європи. Для університету дуже велика честь проводити цей захід. У цих програмістських перегонах беруть участь 250 тисяч команд світу, а на заключний етап потрапляють лише близько сотні. Тому проведення такого масштабного змагання — це престиж не лише для нашого університету і Вінниці, а й для усієї держави Україна.

Щиро вітав учасників півфіналу студентського спортивного програмування і Вінницький міський голова Володимир Гройсман:

— Дуже приємно, що Вінниця, а саме наш Вінницький національний технічний університет обраний як база для проведення змагань. Технології змінюють світ. І саме учасники цих змагань є дотичними до тих змін, які відбуваються сьогодні і чекають нас у майбутньому. Головне, щоб ці зміни несли у життя позитив. Наш вінницький політех готує фахівців дуже високого рівня. Багато його випускників працюють у Вінницькій міській раді, яка має в Україні високу репутацію в IT-технологіях муніципального управління. Нещодавно три потужні закордонні IT-компанії відкрили у Вінниці свої філії. Мені хотілося б, аби кожен із вас був переможцем у своєму житті і відкрив свою власну справу. І місто, де ви реалізуєтесь, аби була Вінниця. Аби ваші мрії і потенціал втілилися у життя. Участь у такому змаганні — це уже перемога.

Данській компанії CDM A/S, одному зі спонсорів цих престижних змагань, близько три десятиліття. А її вінницькій філії лише 4 роки. Програмістами там працюють головним чином випускники ВНТУ:

— Це 30 розробників. Із свого досвіду можу сказати, що українські спеціалісти дуже сильні і ціняться у світі. — Каже директор Вінницької філії данської компанії CDM A/S Томас Бомберг. — Я вважаю, що проведення такого рівня змагань, є тим фактором, який сприяє вихованню надзвичайно сильних програмістів України. Такі олімпіади дають змогу поліпшити знання. І навіть якщо ви не виграєте, ви здобуваєте досвід і нові знання. І це є найважливішим.

Підтримала запевнення пана Бомберга і Маріса Аргулетта, представник Faceboook (Сан-Франциско). У цій компанії теж працюють українські програмісти, зокрема й учасники та призери студентської спортивної світової першості. Faceboook, спонсоруючи ці перегони, сподівається й надалі поповнювати свій штат юними талантами.

— Ми дуже раді виступати спонсорами цих змагань. Наша компанія заснована у 2004 році, тож, ми маємо багато планів і багато роботи. І ми сподіваємось, що ці змагання відкриють нові таланти.

Керівник Вінницького регіонального підрозділу компанії ДАТАГРУП Валерій Рубан:

— Я гордий, що моя alma-mater проводить змагання такого рівня, такого масштабу. Для мене політех найкращий ВНЗ — назавжди! Зараз можна зробити багато чого, маючи ідеї.

Організатори створили усі умови для успішного проведення світового півфіналу. Прокладено комп’ютерну мережу в актовому залі ВНТУ, де будуть розташовані всі 38 команд, для проведення змагань закуплені нові сучасні комп’ютери. Аби змагання стали справді святом, передбачена цікава і різноманітна програма відпочинку і розваг. Вечірка знайомств відбулася у «Спорттаймі», одному з найкращих  молодіжних клубів міста. Поїздка до дендропарку Софіївка (Умань), який особливо чарівний цієї осінньої пори, налаштувала на ліричний лад. Найбільшій в Європі фонтан, поєдинки з пейнтболу, футболу та інших видів спорту — програмістам позитивні емоції і приємні спогади гарантовані!

Месюра Володимир Івановичдиректор півфіналу Чемпіонату світу з програмування, професор нашого Вінницького національного технічного університету:

— Нам є чим пишатися: наші команди довели найвищий інтелектуальний потенціал України, здобувши за останні роки безліч нагород з програмування у міжнародних змаганнях та привернувши увагу світового бізнесу до українських технічних спеціалістів.

Цього року вперше першість з програмування проходитиме в on-line режимі одночасно у Вінницькому національному технічному університеті (Україна) і Бухарестському політехнічному університеті (Румунія).

Основний тур змагань відбудеться у суботу 15 жовтня з 10-ї до 15-ї години з трансляцією в Інтернет у режимі «Live».

Церемонія нагородження і закриття напівфіналу у «Плеяді» о 18-й.

опублік. Адміністратор