Завершились захисти бакалаврських дипломних робіт

Кафедра захисту інформації щиро вітає студентів 4-го курсу гр. 1БС-16б, 1БС-18мс із успішним захистом бакалаврських дипломних робіт та бажає їм подальших успіхів в житті, навчанні та науці, а також ласкаво  запрошує продовжити співпрацю у магістратурі.
    
Цього року комісія поставила дуже гарні оцінки: «5» - 19, «4» - 6, «3» - 4, при цьому 6 (!!!) дипломів з відзнакою. І це не наслідок лояльного ставлення комісії до студентів (радше навпаки - з новим головою комісія була вельми вимогливою та практично орієнтованою). Таким результатам необхідно завдячувати тому, що студенти працювали наполегливо і виявилися дуже результативними. Проте цим високим результатами потрібно також завдячувати наполегливій та кропіткій праці наукових керівників - практично усього науково-педагогічного складу кафедри.
Тематика робіт була дуже різноманітною і цікавою. Це і методи криптографічного захисту, і розпізнавання відбитків пальців, і протоколи захищеної передачі даних, і розробка політик безпеки, і розробка захищеного месенджера, системи виявлення мережевих атак, система виявлення пожеж, система інтеграції захищених онлайн-платежів і навіть пристрій для тестування на проникнення Wi-Fi-мережі та ще багато-багато цікавого.        
У багатьох роботах присутня наукова новизна, оскільки вони базувалися на оригінальних розробках та наукових дослідженнях наукових керівників та стали їх логічним продовженням. Також ряд робіт мали практичне впровадження у відділ протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Департаменту кіберполіції , у систему підтримки освітнього процесу JetIQ у ВНТУ, а також у центрі первинної медико-санітарної допомоги.  Це ще раз підтверджує високі результати захисту БДР. 
Високу оцінку роботам дав голова комісії Михайло Чайкін – технічний радник з кібербезпеки фонду цивільних досліджень та  розвитку  США (CRDF Global), який є практикуючим спеціалістом з інформаційної і кібербезпеки та заний фахівець як в  приватному, так і державному секторі. Він відзначив високий рівень підготовки студентів-дипломників та значні практичні результати. Тому ж заразу і запросив ряд студентів до практичної співпраці, а простіше кажучи запропонував роботу. Звичайно таким новинам студенти були дуже раді.
Сам захист відбувався в он-лайн режимі через обмежувальні заходи в системі Google Meet.

Ще раз слова привітань та вдячності усім, хто був причетний до цього непростого , але насиченого та результативного процесу!!! 
А Вас, шановні студенти, вже практично дипломовані фахівці, завжди будемо раді бачити, допомогти порадою та розділити з ваші успіхи!!!

 

опублік. Каплун Валентина Аполінаріївна