• Посада: професор.
  • Біографічні дані: Професор кафедри інженерних систем у будівництві,   завідувач і науковий керівник  науково-дослідної лабораторії гідродинаміки Вінницького національного технічного університету
    Кандидат технічних наук, доцент

    Народився 1 вересня 1948 р. на Вінничині. Закінчив у 1966 р. із золотою медаллю Дяковецьку середню школу ім. М. Стельмаха. В 1971 році закінчив із відзнакою Київський політехнічний інститут за спеціальністю «Технологія машинобудування, металорізальні верстати та інструменти». По закінченню навчання працював інженером конструкторсько-технологічного бюро Красилівського агрегатного заводу (філії при Київському виробничому об`єднанні ім. Артема Міністерства Авіаційної промисловості СРСР). З листопада 1971 р. по листопад 1972 р. служив у армії.
    З грудня 1972 р. почав працювати у Вінницькому політехнічному інституту на посадах інженера, асистента кафедри теоретичної механіки, молодшого і старшого наукового співробітника науково-дослідної частини ВПІ. У 1984 р. закінчив аспірантуру ВПІ. Кандидатську дисертацію захистив на тему «Розробка і дослідження клапанів-пульсаторів для гідравлічних приводів вібраційних і ударно-вібраційних вузлів гірничих машин» за спеціальністю 05.02.03 – «Системи приводів». Вчене звання доцента кафедри теплоенергетики та теплогазопостачання присвоєно в 2002 році. Після захисту дисертації працював старшим науковим співробітником НДЧ, старшим викладачем, доцентом кафедри теплогазопостачання Вінницького національного технічного університету. З вересня 2010 р. по даний час професор кафедри інженерних систем у будівництві. У 2014-15 н.р., а також з лютого 2018 р. по вересень 2020 р. виконував обов`язки завідувача кафедри інженерних систем у будівництві ВНТУ. Після створення у 1995 р. науково-дослідної лабораторії гідродинаміки ВНТУ був призначений її завідувачем і науковим керівником, обов`язки яких виконує і в даний час.
    У теперішній час Коц І.В. керує аспірантами, пошукачами та магістрантами. Під його науковим керівництвом захищено 2 кандидатських дисертації.
    Коц І.В. з 2002 р. є дійсним членом Академії будівництва України.
  • Науковий напрямок: Наукова робота професора Коца І.В. та керованої ним НДЛ гідродинаміки ВНТУ проводиться у напрямку досліджень, що пов`язані з моделюванням та експериментальними дослідженнями динаміки робочих процесів устаткування та пристроїв гірничих та будівельних машин вібраційної та ударно-вібраційної дії з гідроімпульсним приводом ( для технологічних процесів буріння, грохочення, подрібнення, вібротранспортування, ін`єктування, екстрагування), розробленням високоефективного устаткування і технологічних процесів на основі аеро- та гідродинамічної теплогенерації, розроблення конструктивного виконання  резервуарів для транспортування рідинних продуктів,  автоклавного обладнання для тепловологісної обробки різних матеріалів і виробів, пристроїв і технологій виготовлення бітумних та інших видів емульсій кавітаційним способом.
    Наукові та науково-методичні результати Коца І. В. опубліковані у близько 400 науково-методичних працях, серед яких 6 монографій, 6 посібників з грифом університету, підручник із грифом МОН України, близько 300 авторських свідоцтв і патентів на винаходи та корисні моделі.

    ORCID:  0000-0003-0870-6385

    GOOGLE SCHOLAR: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=ezuDQ6YAAAAJ

    SCOPUS: https://www.scopus.com/results/authorNamesList.uri?name=name&st1=Kots&st2=Ivan&origin=searchauthorlookup
  • Портфоліо: Результати наукових досліджень і дослідно-конструкторських розробок професора Коца І.В внесли суттєвий вклад в науку та техніку і знайшли практичне застосування в Україні та за її межами. За результатами наукових розробок Коца І.В. були прийнято до промислового впровадження насосні агрегати із пневматичним і гідравлічним приводом, теплові камери з аеродинамічним рециркуляційним нагрівом для сушіння та баротермічної обробки різноманітної сировини та матеріалів і виробів у будівельній та харчовій промисловості, на одному із підприємств Укравтодору впроваджено обладнання для виготовлення бітумних емульсій із застосуванням кавітаційної технології. Професор Коц І.В. був відповідальним виконавцем чи науковим керівником близько 40 держбюджетних та госпдоговірних науково-дослідних робіт.
    За досягнення в науковій і педагогічній діяльності має Подяку (2015 р.) та Почесні Грамоти (2006, 2020, 2021 р.р.)  Міністерства освіти та науки України, Подяку оргкомітету Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за якісну підготовку студента переможця  (2021 р.), Вінницької обласної державної адміністрації та обласної Ради, Вінницької міської ради  (2012 , 2018, 2020 р.р.), ВНТУ (2000 - 2020 р.р.), Срібну медаль Академії будівництва України (2013 р.), Почесну грамоту ВНТУ за ІІ-місце. згідно підсумків конкурсу на кращу навчальну літературу - підручник "Прикладна гідроаеродинаміка і механотроніка" (2021 р.).

     
  • Публікацій у персональнoму репозиторії: 398
  • Хобі: Туризм, шахи
  • Контакти: http://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=ezuDQ6YAAAAJ; http: / www.facebook.com/ivkots; +38(067)2624181; ivkots@gmail.com Email : ivkots@vntu.edu.ua
  • Відвідувань персонального кабінету: 3780 раз., востаннє : 10.05.2024 23:53:28
  • Сайт : kots.vk.vntu.edu.ua
  • Розклад занять::