КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ: БЕЗПЕРЕРВНИЙ ШЛЯХ ДО ПРОФЕСІЙНОЇ ДОСКОНАЛОСТІ

Вчимося, щоб вчити!


 

Сучасний світ динамічно змінюється, і знання іноземних мов не стоять на місці. Підвищення кваліфікації дає можливість викладачам вдосконалювати свої методи викладання та використовувати новітні педагогічні технології, що робить процес навчання більш цікавим та ефективним для студентів.

Викладачі кафедри іноземних мов постійно вдосконалюють свою кваліфікацію різними способами: відвідуючи курси та тренінги, семінари та конференції, читаючи фахову літературу та статті, спілкуючись з колегами з інших університетів та країн, отримують сертифікати підвищення своїх професійних навичок на МООС Coursera та PROMETEUS. Викладачі нашої кафедри роками навчаються на семінарах, конференціях та беруть участь у вебінарах всесвітньої навчальної організації Pearson, в роботі вебінарів Міжнародного освітньо-методичного центру Dinternal Education, у конференціях професійної платформи для навчальних закладів AtomsHub, найбільшого центру міжнародних іспитів з англійської мови та єдиного авторизованого Платинового центру Cambridge Assessment English в Україні – Grade Education Centre, у вебінарах міжнародної організації Сполученого Королівства British Council, мета якої – розширення культурних відносин та розповсюдження освітніх можливостей, на конференціях та вебінарах всесвітньо відомих видавництв Oxford University Press, Macmillan – Macmillan Education та Cambridge Assessment English. За участь у конференціях, семінарах та вебінарах викладачами кафедри наразі отримано більше 1500 відповідних сертифікатів. 

Важливо також, щоб викладачі не лише володіли знаннями з предмету, але й мали високу методичну культуру, вміли володіти аудиторією, мотивувати студентів до вивчення мови.

Постійне підвищення кваліфікації викладачів кафедри іноземних мов - це запорука якісної підготовки фахівців, які володіють іноземними мовами на високому рівні, що  відповідає потребам сучасного ринку праці.

В грудні 2023р. викладач кафедри іноземних мов ВНТУ Крютченко Олена Олександрівна взяла участь в навчальному візиті делегації українських освітян School Cooperation Twin City Week Сейняйокі-Мелітополь як представник закладу професійно-технічної освіти Мелітополя, а саме ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» у Фінляндію.


Олена Олександрівна мала змогу відвідати місцевий заклад професійної освіти Sedu, де не лише представила досвід роботи наших закладів освіти у перспективних напрямках співпраці з фінським закладом, а також дізнавалася  про особливості місцевої професійної освіти.

Як розповідає наша колега, найбільше враження справили на неї візити до майстерень, де проходить навчання різним професіям, яких в Sedu дуже багато (більше 100 у закладі!) і вони всі дуже різнопланові – від медичних сестер та охоронців, до електриків та будівельників, дизайнерів та кухарів і ще багато різних напрямків.

В навчанні більшості професій студенти ще у закладі освіти зануренні в реальні економічні процеси, працюють над вирішенням конкретних практичних завдань, виготовляють реально затребувану продукцію та виконують послуги на замовлення бізнесу та населення.

Особливі враження залишились від відвідування Е-кампусу, де розробляються та впроваджуються всі новітні освітні технології з використанням надсучасного обладнання – від окулярів з віртуальною та доданою реальністю до сучасних симуляторів, завдяки яким студенти попередньо навчаються користуватися складним обладнанням через взаємодію у віртуальному вимірі.

Результатом візиту може стати новий поштовх до налагодження співпраці між навчальними закладами України та Фінляндії, попередньо окреслено напрямки можливої взаємодії.

















 

опублік. Никипорець Світлана Степанівна