23 травня 2023 року у межах LII науково-технічної конференції підрозділів Вінницького національного технічного університету відбулося засідання секції англійської мови та технічного перекладу. Захід був спрямований на збільшення загального та філологічного кругозору учасників, науковців та студентів, стимулюючи розвиток їхніх мовних вмінь та сприяючи практиці безпосереднього спілкування іноземною мовою.
 

Однією з основних цілей конференції було також формування прагнення активної наукової та освітньої діяльності серед учасників. Це був важливий елемент сприяння розвитку мовних навичок та навичок технічного перекладу в контексті сучасних наукових та технічних викликів.

Програма конференції була наповнена пізнавальними доповідями та цифровими презентаціями, які викликали жвавий інтерес серед слухачів. Викладачі та студенти не тільки слухали доповіді, але й взяли активну участь у обговореннях, що надавало конференції дискусійного характеру. Це підкреслило важливість двостороннього діалогу в академічному середовищі і підвищило значення заходу.
 

Така активна участь в обговоренні актуальних питань сприяла згуртованості наукової спільноти, що підсилило значення таких заходів як інструментів для розвитку мовних навичок, підвищення наукової грамотності та стимулювання наукової діяльності. Цей захід став важливою площадкою для академічного обміну думками, ідеями та стратегіями в різних галузях науки, поширенню англійської мови та технічного перекладу, а також заохочував активну участь у науковій діяльності, спрямованій на досягнення перспективних цілей у цій важливій галузі знань.

опублік. Никипорець Світлана Степанівна